Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Geen verlenging stopzetten pensioen in eigen beheer

di 30 mei 2017 14:05

De coulanceperiode van drie maanden (van 1 april tot 1 juli 2017) voor het stopzetten van de pensioenopbouw in eigen beheer, zal niet worden verlengd. Een verlenging is volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën niet nodig.

Coulanceperiode
Het pensioen in eigen beheer is definitief per 1 april afgeschaft. Gerekend vanaf die datum heeft u drie maanden de tijd (dus tot 1 juli 2017) om de opbouw te beëindigen. Deze coulanceperiode van drie maanden is volgens de staatssecretaris voldoende omdat die periode al enige tijd bekend is. Bovendien moet alleen het stopzetten van de pensioenopbouw worden geregeld en de staatssecretaris vindt dat wel meevallen.

U hoeft dus vóór het einde van de coulanceperiode nog niet te beslissen of u het pensioen in eigen beheer wilt afkopen, wilt omzetten in een oudedagsverplichting of dat u het eigenbeheerpensioen zonder verdere opbouw ongewijzigd wilt laten. Voor die keuze heeft u nog tot en met 31 december 2019 de tijd. Maar let op: Afhankelijk van uw situatie is het uitstellen van die keuze tot eind 2019 wellicht niet verstandig.

Stopzetten
Bij het stopzetten van uw pensioenopbouw in eigen beheer moet u denken aan onder andere het premievrij maken van het in eigen beheer opgebouwde pensioen, het aanpassen van de pensioenbrief en het eventueel terughalen van een extern verzekerd pensioendeel. Voor dat terughalen is voldoende dat uw verzoek tot overdracht uiterlijk 30 juni 2017 bij de pensioenverzekeraar ligt. De verzekeraar kan vervolgens binnen de gebruikelijke termijn het verzoek afhandelen.

Let op! Of het terughalen van een extern verzekerd pensioendeel naar eigen beheer een goede optie is, hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. Wij kunnen u daar meer over vertellen. Marco Leijten, pensioenspecialist bij Finc Accountants, zet samen met u de juiste stappen om uw Pensioen in Eigen Beheer te beëindigen. Neem contact met hem op via marco@fincaccountants.nl of via 0416-675150

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Marco Leijten LL.B RB
M 06 53 15 86 65
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten