Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Advieswijzer: ontslagrecht 2017 de hoofdpunten op een rij.

wo 5 juli 2017 13:07

Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat het nieuwe ontslagrecht is doorgevoerd. Hierbij een korte reminder wat er nu veranderd is.

  • Er zijn nog steeds twee routes om een arbeidsovereenkomst eenzijdig te beëindigen, te weten via een ontslagvergunning of via de kantonrechter. Bij disfunctioneren moet je als werkgever naar de kantonrechter, bij bedrijfseconomische omstandigheden naar het UWV voor een ontslagvergunning.
  • De kantonrechtersformule is van de baan. Daarvoor in de plaats is een transitievergoeding gekomen. Deze is een stuk soberder qua omvang, hetgeen de flexibiliteit van het ontslagrecht ten goede moet komen.
  • Voor tijdelijke contracten bestaat er een aanzegverplichting. Dit houdt in dat de werkgever uiterlijk een maand voor het einde van het tijdelijke contract (schriftelijk) moet aangegeven of hij het dienstverband wil verlengen, dan wel wil beëindigen.
  • Een proeftijd is alleen nog mogelijk in contracten vanaf de duur van 6 maanden. Maximaal 1 maand proeftijd bij contracten van 6 maanden tot 24 maanden. Maximaal twee maanden bij contracten langer dan 24 maanden, zoals die voor onbepaalde tijd.
  • De rechten van oproep- en uitzendkrachten zijn verbeterd. Zij bouwen nu eerder rechten op.
  • Tijdelijke contracten kunnen alleen nog maar worden aangegaan met een maximum van 3 contracten in 2 jaar, met uitzondering van uitzendovereenkomsten. Daar gelden soepeler regels voor. Er dient daarnaast een periode van 6 maanden te bestaan tussen het ene en het andere contract wil de teller opnieuw beginnen te lopen. Middels een wetswijziging is op deze plaats wel een uitzondering gemaakt voor seizoensarbeid.
  • De WW-rechten voor werknemers zijn versoberd. Van een maximale duur van 38 maanden is deze teruggebracht naar 24 maanden.

In de uitgebreide advieswijzer kunt u exact lezen wat er veranderd is sinds 2015. Hierboven zijn enkel de hoofdlijnen geschetst. Voor eventuele vragen, kunt u zich wenden tot de adviseurs van Finc via 0416-675150

Download PDF

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Arno van Oosterhout AA
M 06 12 43 79 77
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten