Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

BMKB-regeling permanent geopend voor niet-bancaire instellingen

do 20 juli 2017 13:07

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Henk Kamp van Economische zaken aangegeven dat hij de regeling Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) permanent openstelt voor niet-bancaire partijen.

De minister vindt de permanente openstelling een waardevolle toevoeging is op de bestaande BMKB-regeling. ‘Zo bevordert de openstelling van de BMKB een eerlijk speelveld voor alle financiers van MKB-financiering’, aldus de bewindsman. Hij noemt in het bijzonder de (niet-bancaire) professionele MKB-kredietverstrekker Qredits als gebruiker van de BMKB.  Daarnaast zijn ook Triodos Cultuurfonds, Triodos Groenfonds, de Europese Horeca  Financieringsmaatschappij en Kredietunie Brabant geaccrediteerd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is in gesprek met vijf andere partijen (o.a. crowdfunders en kredietunies) over accreditatie.

Actieplan

‘Bij de publicatie van de Panteia Financieringsmonitor bleek dat gedurende de tweede helft van 2016 het percentage afwijzingen van bedrijfsfinancieringen nog steeds fors hoger lag voor micro- en kleinbedrijven. Deze cijfers tonen aan dat de financieringsproblematiek aan de onderkant van de markt nog steeds bestaat. Ook blijkt uit de monitor dat micro- en kleinbedrijven zich meer gaan oriënteren op vormen van alternatieve financiering zoals crowdfunding.’

Verbreding van de markt van bedrijfsfinanciers, zoals benadrukt in het Aanvullend Actieplan MKB-financiering 2014, blijft dus wenselijk volgens de minister.

Finc

Onlangs heeft Finc Accountants een aantal financieringstrajecten begeleid waarbij de BMKB-regeling toegepast is. Doordat de overheid (deels) borg staat voor de bedrijfsfinanciering is de slagingskans om tot een succesvolle financiering te komen aanzienlijk groter. Het openstellen van de BMKB-regeling voor meerdere financiers biedt ondernemers de kans om ook via andere kanalen een financiering te realiseren.

Komt u in aanmerking?

Denkt u nu na het lezen van dit artikel dat er wellicht mogelijkheden zijn voor het in aanmerking komen van deze regelingen, neemt u dan contact op met onze financieringspecialist Richard Jonkers. Hij kan aan de hand van uw (toekomst)plannen de mogelijkheden in kaart brengen

Bron: ACCOUNTANCY VANMORGEN

 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Richard Jonkers AA RAB
M 06 22 90 88 53
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten