Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Laatste jaar KOR? Pas deze in BTW-aangifte 2017 nog toe!

do 11 januari 2018 12:01

Pas in uw laatste btw-aangifte van 2017 de kleineondernemersregeling (KOR) nog toe. De KOR in zijn huidige vorm zal naar verwachting de komende jaren verdwijnen. Eind 2016 berichtte de staatssecretaris dat onderzocht wordt of de KOR vervangen kon worden door een omzetgerelateerde vrijstelling die naar keuze wel of niet kan worden toegepast.

In de bijlagen bij de Miljoenennota 2018 is aangekondigd dat een omzetdrempel van € 17.500 zal worden gehanteerd. Ondernemers die minder dan € 17.500 aan omzet behalen kunnen kiezen voor een vrijstelling van btw en ontheffing van administratieve verplichtingen. Deze nieuwe regeling zou vanaf 2019 moeten worden ingevoerd.

Voorwaarden KOR

U komt in 2017 nog in aanmerking voor de KOR, als u op jaarbasis maximaal € 1.883 aan btw (na aftrek van voorbelasting) verschuldigd bent. U hoeft dan een deel van uw verschuldigde btw niet te voldoen. Er geldt zelfs een vermindering van 100% indien u op jaarbasis niet meer dan € 1.345 aan btw verschuldigd bent. Ga daarom na of u de KOR in 2017 kunt toepassen en pas deze toe in uw laatste btw-aangifte van 2017.

Tip:

Lijkt het erop dat uw verschuldigde btw in 2017 net boven de € 1.883 komt, dan kunt u overwegen om bepaalde kosten/investeringen die gepland waren voor 2018, al in 2017 te doen. De hierop drukkende btw zal immers de verschuldigde btw verlagen, waardoor u misschien toch onder de grens van € 1.883 kunt blijven.

Geen KOR voor bv

De KOR kan alleen worden toegepast door natuurlijke personen. Hieronder vallen ook samenwerkingsverbanden van natuurlijke personen, zoals een maatschap of een vennootschap onder firma. Maar verricht u uw onderneming bijvoorbeeld vanuit een bv? Dan kunt u de KOR niet toepassen.

Vragen BTW-aangifte

Hulp nodig bij uw aangifte of benieuwd of u meer fiscaal voordeel kan halen uit uw onderneming? Neem contact op en we helpen u graag. 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Arno van Oosterhout AA
M 06 12 43 79 77
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten