Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Te veel belasting over uw vermogen? U kunt bezwaar maken...

wo 20 juni 2018 16:06

Bent u het oneens met de berekening van de inkomstenbelasting over het rendement op uw vermogen (box 3-heffing) voor het belastingjaar 2017, dan kunt u individueel bezwaar indienen tegen die aanslag.

De heffing over vermogen in box 3 wordt gebaseerd op een forfaitair rendement. Of u dat rendement in werkelijkheid ook behaalt, is niet van belang. In de berekening van het forfaitaire rendement van uw box III vermogen over 2017 zijn technisch een aantal zaken veranderd nadat er voorgaande jaren op grote schaal bezwaar is aangetekend tegen het forfaitaire rendementspercentage van 4%. De vraag die ongetwijfeld voor de rechter zal komen te liggen is of de methode van bepaling van het forfaitaire rendement over het box 3 vermogens vanaf 2017 rechtmatig is.

Individueel bezwaar nodig?
Bent u het met de heffing over uw box 3 vermogen niet eens, dan kunt u dus voor het jaar 2017 individueel bezwaar aantekenen. Uw bezwaar dient dan inhoudelijk te zijn gemotiveerd. Op dit moment wordt nog door het Ministerie van Financiën onderzocht of en op welke wijze individuele bezwaren aangemerkt worden als (landelijk) massaal bezwaar tegen de box 3-heffing. Als die aanwijzing plaatsvindt kan voor de motivering van het bezwaar eenvoudigweg verwezen worden naar de landelijk procedure.

Goedkeuring
Verder is goedgekeurd dat bezwaren over 2017 gericht tegen de box 3-heffing die vóór 15 juli 2018 worden ingediend, als 'tijdig' worden aangemerkt, dus ook wanneer de bezwaartermijn al verstreken is. Heeft u vragen over bezwaar maken tegen de heffing in box 3, neem dan contact op met Marco van Leijten, fiscalist van Finc Accountants. (0416-675150 of via marco@fincaccountants.nl

 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Marco Leijten LL.B RB
M 06 53 15 86 65
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten