Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

De impact van de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans en Tips over Werving en Selectie.

di 15 oktober 2019 10:10

Een Samen Ondernemen Sessie vol kennisdeling met ondernemers. De impact van de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans werd toegelicht en we zijn meegenomen in de wereld van werving en selectie. Iedereen werd enthousiast over de tips rondom het werven van goed personeel.

Er wordt wel eens tegen ondernemers gezegd: “Ik wens u veel personeel toe”.

De komende tijd gaat er voor ondernemers, op het gebied van personeel, ook nog eens heel veel veranderen. De wetgeving wordt aangepast, maar ook de manier waarop we mensen zullen moeten gaan werven en selecteren verandert.

Op de Samen Ondernemen Sessie van 25 september namen ondernemers Jesse Nederlof van Advocatenkantoor Nederlof B.V en Jeroen Bergen van Primatch ons mee in alle veranderingen die eraan zitten te komen. Jesse vertelde ons wat de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans voor ondernemers gaat betekenen. Hij legde uit dat de nieuwe wetgeving in het leven is geroepen om het aannemen van werknemers in vaste dienst, aantrekkelijker te maken voor werkgevers. Kort samengevat moet de nieuwe wetgeving er voor zorgen dat het minder interessant wordt om werknemers tijdelijke contracten aan te bieden. Het ontslagproces voor vaste medewerkers wordt anders beoordeeld, waardoor het relatief gemakkelijker moet worden om vaste medewerkers te ontslaan.

De nieuwe wet- en regelgeving kan wel eens gaan zorgen voor een nieuw personeelsbeleid. Jeroen Bergen van Primatch vertelde ons over de trends op de arbeidsmarkt. We merken allemaal dat het “lastiger” is om aan goed personeel te komen. Hoe komt dit eigenlijk? “Door de verandering in mensen, die op de arbeidsmarkt zijn en komen”, vertelde Jeroen. Behoeftes veranderen en verschillende doelgroepen vinden andere dingen belangrijk. Vol passie legde Jeroen de wisselwerking tussen werving en selecteren van kandidaten uit. Er kwamen verschillende vragen over wat de beste manier is. Jeroen vertelde, “per doelgroep en functie is de manier heel verschillend. Er is geen één manier. Wat wel helpt is het gebruik maken van een candidate persona. Door een persona te maken begrijp je de potentiële kandidaten beter en weet je welke aanpak het beste werkt”.

De SOS September editie was een bijeenkomst met veel kennisdeling. De eerstvolgende Samen Ondernemen Sessie vindt plaats op 28 november 2019. Ook een bijeenkomst bijwonen? Meld u aan via onze website.

Een Samen Ondernemen Sessie bij uw bedrijf?

Ook een Samen Ondernemen Sessie organiseren met uw bedrijf? Laat het ons weten. We organiseren graag samen met u een onvergetelijke netwerkbijeenkomst. Neem gerust contact op met Arno van Oosterhout via 0416 - 675 150

Ook een SOS organsieren?

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Arno van Oosterhout AA
M 06 12 43 79 77
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten