Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Pas op met vermogensverschuivingen privé naar zakelijk

do 24 maart 2016 13:03

Stel u wilt als IB-ondernemer een gedeelte van uw spaargeld van box 3 overhevelen naar uw ondernemingsrekening. Heeft u het geld op korte termijn nodig binnen uw onderneming - bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuw bedrijfsmiddel - dan is dat geen probleem. Wanneer u het geld enkel 'stalt ' in uw onderneming, dan wordt het oppassen geblazen.

Vermogensetikettering

Het kan nodig maar ook aantrekkelijk zijn om vermogen op een privérekening over te brengen naar een zakelijke rekening. Daar is niets mis mee, mits u de spelregels van vermogensetikettering in acht neemt. Vermogensetikettering wil zeggen dat u een vermogensbestanddeel moet aanmerken als verplicht privé-, ondernemings- of keuzevermogen.

Van ondernemingsvermogen kan sprake zijn wanneer u geld vanuit uw privérekening overboekt naar uw zakelijke rekening omdat u het geld op korte termijn nodig heeft binnen uw onderneming. Gebruikt u het geld in werkelijkheid niet binnen uw onderneming dan blijven de op de zakelijke rekening geboekte liquide middelen voor u gewoon tot uw box 3-vermogen behoren. De tenaamstelling en het karakter van een bankrekening (privé of zakelijk) zijn dus niet bepalend voor de fiscale kwalificatie. Het gaat erom waarvoor het geld is bestemd, voor gebruik binnen uw IB-onderneming of voor eigen gebruik.

Mocht u twijfelen over de wijze waarop u vermogen plaatst op een zakelijke rekening en eventueel gebruikt, neem contact op met een van onze Finc adviseurs. Zij weten waar u op moet letten en wat de fiscale regels zijn. 

Bel vrijblijvend: 0416 - 675150

 

 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via: