Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Samen vooruit kijken: belangrijke wijzigingen per 1 juli

do 9 juni 2016 12:06

Samen Ondernemen is samen met u vooruitdenken. Daarom houden wij u graag op de hoogte van belangrijke wijzigingen die mogelijk voor u/uw onderneming consequenties hebben. Wat is er zoal op komst per 1 juli 2016 en waar moet u nu nog rekening mee houden? 

ANBI? Publiceer uw jaarcijfers

Is uw instelling aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), publiceer dan uiterlijk op 1 juli 2016 de jaarcijfers over 2015. Dat mag op de eigen website of op een gemeenschappelijke internetsite van bijvoorbeeld de brancheorganisatie. Zo voorkomt u dat de Belastingdienst de instelling niet meer als ANBI aanwijst of de ANBI-status met terugwerkende kracht intrekt.

Betaal stakingslijfrente op tijd

Bent u in 2015 (gedeeltelijk) gestopt met uw onderneming en maakt u gebruik van de mogelijkheid om uw stakingswinst (deels) om te zetten in een lijfrente? De premie voor deze stakingslijfrente is onder voorwaarden aftrekbaar, maar dan moet u deze wel vóór 1 juli 2016 hebben betaald.

Verhoging minimumloon

Per 1 juli gaat het wettelijk minimumloon weer iets omhoog. Houd rekening met de nieuwe bedragen en zorg ook dat het juiste wettelijk minimumloon op de loonstrook staat vermeld.

Deadline wettelijke vakantiedagen

Heeft uw personeel nog wettelijke vakantiedagen staan van 2015, zorg dan dat zij deze opnemen vóór 1 juli 2016. De niet opgenomen dagen komen anders definitief te vervallen, tenzij er een uitzondering geldt.

Wijziging betaling motorrijtuigenbelasting

Vanaf 1 juli 2016 is het niet meer mogelijk om de motorrijtuigenbelasting voor uw auto voor een heel jaar in één keer vooruit te betalen. Betaling kan voortaan alleen per maand of per drie maanden.

Aanpassing ketenbepaling

Per 1 juli 2016 is een aanpassing te verwachten van de ketenbepaling voor seizoensarbeid. Per cao kan de tussenpoos van zes maanden worden teruggebracht naar drie maanden. Er kan dan sneller een nieuw tijdelijk contract worden aangegaan met een werknemer met een seizoensgebonden functie, zonder dat sprake is van opeenvolgende contracten.

Heeft u vragen over bovenstaande wijzigingen of wilt u advies over bepaalde (nieuwe) maatregelen, neem contact op met een van onze adviseurs via 0416 - 675 150

 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via: