Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Nederland is aantrekkelijk vestigingsland voor mkb-bedrijven

do 16 juni 2016 13:06

Nederland is één van de aantrekkelijkste vestigingslanden voor mkb-bedrijven ter wereld. 

Alleen in Hongkong en Singapore is het voor mkb-bedrijven beter toeven, blijkt uit een onderzoek van BDO Accountants & Adviseurs dat woensdag werd gepubliceerd. Daarin wordt de aantrekkelijkheid van 174 landen in kaart gebracht.

''Naast een gunstig belastingklimaat, de infrastructuur en het hoogopgeleide personeel, maakt ons innovatieklimaat Nederland voor de lange termijn een aantrekkelijke locatie voor buitenlandse bedrijven'', aldus de onderzoekers.

Nederland staat al goed op de kaart als het gaat om innovaties, met een derde plek in absolute getallen. Omgerekend naar een percentage van het bruto binnenlands product is Nederland met de handel in intellectueel eigendom zelfs wereldwijd koploper.

Productie
Deelnemers aan het onderzoek, de International Business Compass, roemden Nederland vooral als productielocatie. Dat heeft alles te maken met de centrale ligging in Europa en de internationaal georiënteerde financiële regelingen.

Nederland is onder de landen die zijn aangesloten bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) het aantrekkelijkst op dit vlak, gevolgd door Groot-Brittannië, België, Denemarken en Zwitserland.

Met de derde plaats in het 'algemeen klassement' geldt Nederland als een veel aantrekkelijker land dan bijvoorbeeld Duitsland (12e), Japan (15e) en de VS (20e). Vorig jaar stond Nederland nog op de zesde plek. Ierland was een van de weinige sterkere stijgers op de lijst, door de zeventiende plek in de ruilen voor de zevende.

MKB NederlandDoor: ANP (foto nu.nl)

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via: