Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Wijziging eigenrisico-dragerschap WGA

do 14 juli 2016 15:07

Indien u in het verleden heeft gekozen eigenrisico-drager te zijn voor de WGA, bent u momenteel alleen eigenrisico-drager voor het vaste personeel. Met ingang vanaf 1 januari 2017 wordt het eigenrisico-dragerschap WGA uitgebreid. U kunt dan namelijk ook eigenrisico-drager worden voor de flexwerkers. U kunt in 2017 echter niet voor één van beide groepen werknemers eigenrisico-drager zijn voor de WGA. 

Indien u eigenrisico-drager bent voor de WGA, ontvangt u van de Belastingdienst een brief met het verzoek om aan te geven of u wel of geen eigenrisico-drager wilt blijven voor de WGA in 2017.

Om een juiste afweging te maken is het verstandig om te kijken of u in het verleden te maken heeft gehad met werknemers die langdurig ziek zijn geweest en naar aanleiding daarvan uit dienst zijn gegaan of werknemers in dienst heeft gehad die ziek uit dienst zijn getreden.

Indien u bij de Belastingdienst geen keuze kenbaar maakt, zal het eigenrisico-dragerschap voor de WGA komen vervallen. De WGA zal vanaf 2017 dan weer worden verzekerd bij het UWV middels de afdracht van de premie in de aangifte loonheffingen. Uw onderneming zal dus nooit onverzekerd zijn voor de WGA.

Indien u advies wenst over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met onze salarisspecialist:  Frank Essers via frank@fincaccountants.nl

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via: