Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

E-facturering verplicht vanaf 1 januari 2017

do 1 september 2016 15:09

Levert uw bedrijf aan de Rijksoverheid? Per 1 januari 2017 bent u bij nieuwe inkoopovereenkomsten verplicht om uw factuur elektronisch in te dienen. De verwachting is dat gemeenten, provincies en waterschappen spoedig zullen volgen. Een ontwikkeling die we al schetsten afgelopen maart tijdens onze Samen Ondernemen Sessie over digitalisering van administraties.

De Europese richtlijn heeft inmiddels bepaalt dat uiterlijk eind 2018 alle aanbestedende diensten in Europa e-facturen moeten kunnen ontvangen en verwerken. Dat heeft nogal gevolgen voor ondernemingen die nog niet compleet gedigitaliseerd zijn.

Voordelen

Naast dat e-facturering in de nabije toekomst steeds meer verplicht wordt, levert dit u op termijn ook voordelen op. Het is in elk geval sneller, gemakkelijker, nauwkeuriger en scheelt u veel administratie. Bovendien blijkt uit onderzoek dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen.

Wat is een E-factuur

Een e-factuur is een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen pdf) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden verwerkt in het andere systeem. Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd.

Voor meer informatie, neem contact met Arno van Oosterhout via arno@fincaccountants.nl of bel 0416-675150.

 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via: