Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

In de grafische industrie is het erop of eronder! W&R zit er duidelijk op.

di 18 oktober 2016 11:10

In de grafische industrie is het erop of eronder! W&R zit er duidelijk op.

“Innoveren en excelleren is noodzakelijk om te kunnen anticiperen op de ontwikkelingen in deze industrie”, aldus Jack Willemsz, directeur van W&R Etiketten. Afgelopen woensdag 12 oktober organiseerde Finc haar vierde MKB-bijeenkomst, de Samen Ondernemen Sessie (SOS) bij haar relatie W&R Etiketten in Tilburg. Op de agenda stond het thema innoveren en het slim gebruik maken van de innovatiesubsidies.

WRETIKETTEN SOS4

Met een enorm enthousiasme en een scherpe visie gaf Jack Willemsz inzicht in de laatste ontwikkelingen bij zijn bedrijf, dat inmiddels wekelijks ca. 32 miljoen etiketten produceert voor  (internationale) bedrijven in de food-, retail- en cosmetica-industrie. W&R Etiketten groeit en het doel is om te blijven groeien.

 

Een groeistrategie betekent vooruit kijken en doorpakken. Digitalisering en automatisering van het productieproces was dan ook een must, net zoals het onderdeel worden van de Optimum Group, een groep van drukkerijen dat in de top-3 meedraait in de Nederlandse markt van zelfklevende etiketten. Ook de side-step met het nieuwe bedrijf Cupsz was een hele bewuste keuze, aldus Willemsz. “We wilden meer met onze bestaande productielijnen en zijn ons gaan verdiepen in de mogelijkheden om naast etiketten ook bedrukte koffiebekers te maken in kleine oplagen met fullcolour bedrukking. Met Cupsz begeven we ons in een nieuwe markt en ook hier zien we veel potentie. Koffiebekers zijn een sterk communicatiemiddel. Een koffiebeker biedt 84 x meer exposure voor een merk/bedrijf dan een advertentie in een krant. “

De rondleiding door de bedrijven van W&R Etiketten bevestigt dat het bedrijf innoveert. Tot in de kleinste details is nagedacht over het efficiënter en duurzamer inrichten van het productieproces. Van hergebruik van verfresten tot het automatisch afzuigen van snijafval van de gigantische etiketrollen.

verfpotten WR ETIKETTEN

Regionale stimulans

Fiscalist Marco Leijten van Finc Accountants gaf een korte uitleg over de financiële steun die ondernemers kunnen aanvragen voor (technische) innovaties, zoals die bij W&R Etiketten. “Er zijn diverse ‘potjes’ waar u gebruik van kunt maken. Er zijn overheidssubsidies, zoals de WBSO en de InnovatieBox. Maar ook regionale initiatieven, zoals Stimuleringsfonds Arbeidsmarkt Midden-Brabant, Social Innovation Midden-Brabant, Metal Valley Innovatievoucher en subsidie Haalbaarheidsstudies Noord-Brabant van de BOM. Stuk voor stuk initiatieven die door het geven van vaak al enkele duizenden euro’s subsidie een positieve impuls geven aan bedrijfsinnovatie in deze regio. Maar daar dus ook gebruik van.” De korte uiteenzetting van Marco gaf voldoende stof tot gesprek tijdens de afsluitende borrel. Menig ondernemer was het er over eens deze middag. Innoveren is een wezenlijk onderdeel van je bedrijfsvoering!

Finc helpt net als bij W&R Etiketten bij het vinden van de juiste subsidies en bij het begeleiden en opstellen van de aanvraag binnen de gestelde criteria. Vraag om advies bij Marco Leijten via marco@fincaccountants.nl of via 0416-675150.

Tenslotte een groot woord van dank voor Jack Willemsz en het team van W&R Etiketten voor de bedrijfspresentatie en het gastvrij onthaal.

 

 

 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via: