Wij voorzien ondernemers
op daadkrachtige en creatieve wijze
van specifiek advies en oplossingen
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Versoepelde vrijstelling opnemen kapitaalverzekering en spaarrekening eigen woning

vr 24 februari 2017 12:02

Onder voorwaarden is bij uitkering van een kapitaalverzekering eigen woning (KEW), een spaarrekening eigen woning (SEW) of een beleggingsrecht eigen woning (BEW) een vrijstelling van toepassing. Om een beroep te doen op de vrijstelling is momenteel vereist dat voor de lage vrijstelling (€ 36.900) ten minste 15 jaar premies zijn betaald en voor de hoge vrijstelling (€ 162.500) ten minste 20 jaar premies zijn betaald. Deze termijnen worden ook wel “tijdklemmen” genoemd. In de huidige wet zijn reeds specifieke situaties opgenomen waarbij deze tijdklemmen niet van toepassing zijn om toch de vrijstelling te kunnen benutten.

Per 1 april 2017 zal de tijdklem voor de KEW, SEW en BEW geheel vervallen. Hierdoor is het in meer situaties dan nu mogelijk om gebruik te maken van de vrijstelling. De voorwaarde dat ieder jaar premies zijn betaald, blijft wel bestaan. Evenals de voorwaarde dat de uitkering wordt gebruikt ter aflossing van de eigenwoningschuld.

Daarnaast is de Staatssecretaris van Financiën voornemens om ook de tijdklem op de Brede Herwaarderingskapitaalverzekeringen (afgesloten tussen 1-1-1992 en 14-9-1999) per 1 april 2017 te laten vervallen. Of het verstandig is om de KEW/SEW/BEW of Brede Herwaarderingskapitaalverzekering eerder op te nemen, hangt echter af van uw specifieke omstandigheden en dat kunnen we u desgewenst voorrekenen. Zodra het Ministerie van Financiën het beleidskader definitief heeft vastgesteld zullen we u nader berichten. 

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Marco Leijten LL.B RB
M 06 53 15 86 65
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten