Finc staat voor financiƫle
rust en zekerheid.
U mag ondernemen.
Finc Accountants staat ondernemers uit Midden-Brabant bij als partner op de volgende gebieden:

• Administratief
• Financieel
• Fiscaal - juridisch

Uw belang als ondernemer staat altijd centraal. Ons doel is om samen succesvol te ondernemen en verder te groeien.

Samen ondernemen? Contact »

Controle & Bewindvoering

Bent u curator, bewindvoerder of mentor? Dan heeft u een belangrijke taak; u beheert en beschermt namelijk het vermogen van uw cliënt. Logisch dus dat de rechtbank strenge kwaliteitseisen stelt aan uw bedrijfsvoering. Heeft u meer dan drie cliënten? Dan moet u jaarlijks stukken bij de rechtbank indienen om aan te tonen dat u voldoet aan deze kwaliteitseisen. De audit-desk van Finc is thuis in deze gecompliceerde materie van controle, onderzoek en verklaringen.

De stukken die u als bewindvoerder wettelijk gezien moet aanleveren omvatten een eigen verklaring, een (samenstellings)verklaring bij de jaarrekening en een onderzoek door een accountant naar de kwaliteit van uw bedrijfsvoering. Finc Accountants kent deze kwaliteitseisen en heeft ervaring in het doen van uitgebreid onderzoek en in het opstellen van de benodigde verklaringen rechtbanken en bijvoorbeeld beroepsorganisaties.
 
Uw stukken voor bewindvoering pasklaar
Wij helpen u als bewindvoerder / mentor bij het opstellen van deze stukken en het uitvoeren van het onderzoek voor uw cliënten. We doen dit al voor diverse bewindvoerders en hebben hiervoor een professioneel werkprogramma opgesteld. Dat zorgt ervoor dat we het onderzoek goed en efficiënt voor u uitvoeren. Onze bevindingen van het onderzoek naar uw bedrijfsvoering geven wij weer in een rapport van feitelijke bevindingen, geheel conform het format van de rechtbank. U kunt de opgestelde stukken dus zo doorsturen.

Naast onderzoek ook aanbevelingen

Voldoet u nog niet aan alle eisen of constateren wij tijdens ons onderzoek mogelijke verbeteringen in uw bedrijfsvoering? Dan bespreken we dit samen met u aan de hand van heldere aanbevelingen waar u direct mee aan de slag kunt.

Ook voor uw beroepsorganisatie

Bent u daarnaast lid van een beroepsorganisatie (bijvoorbeeld de NBPB) of wilt u een lidmaatschap aanvragen? Dan worden er door de beroepsorganisatie vaak nog aanvullende eisen gesteld, naast de kwaliteitseisen gesteld door de rechtbank. Ook in dat geval kunnen wij u helpen bij het toetsen van de aanvullende eisen en er samen met u voor zorgen dat alle stukken juist ingediend kunnen worden bij de beroepsorganisatie.

Uw controle correct? 

Bent u bewindvoerder, curator of mentor en kunt u hulp gebruiken bij het voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de rechtbank?
Neem dan vrijblijvend contact op met drs. Wouter Dekker AA, directeur en auditspecialist bij Finc Accountants via wouter@fincaccountants.nl of via 0416 - 675 150Ga naar Audit & assurance
drs. Wouter Dekker AA
M 06 10 11 43 63
T 0416 67 51 50
Ruben van der Velden
T 0416 67 51 50

Waarom Finc

Uw branche & úw onderneming centraal in onze dienstverlening
Pro-actief en transparant dat is samen ondernemen
Visie op korte en lange termijn actuele kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten