Robby Jonkers

"Gelukkig had Finc ervaring met aankopen vanuit faillissement"

Robby Jonkers en Dave Buskermolen zijn al jaren werkzaam in de horeca als ze in 2014 Restaurant De Molen willen overnemen. Het bedrijf kwam destijds uit een faillissement dus begeleiding bij de aankoop was zeer welkom. Edward Gaakeer RA hielp de jonge ondernemers bij het realiseren van hun droom: een eigen restaurant starten in de monumentale graanmolen in Kaatsheuvel.

“Doordat Restaurant De Molen uit een faillissement kwam, moesten we bij de aankoop extra alert zijn”, vertelt Edward. “Er is namelijk geen eigenaar meer die het bedrijf goed kan laten zien. Een curator neemt het beheer over en die heeft heel andere belangen bij een verkoop.”

Gelukkig heeft Finc veel ervaring met aankoopbegeleiding vanuit faillissement en bedrijven die gefailleerd zijn. Dat gaf in dit geval veel toegevoegde waarde. “We konden Robby en Dave begeleiden met de financiering, de (beoordeling van de) vraagprijs, het contact met banken en een passende juridische structuur”, legt Edward uit.

Inmiddels zijn we ruim 6 jaar later en is Restaurant De Molen een begrip in Kaatsheuvel en verre omstreken. Dagelijks verzorgen Robby en Dave met hun team lunch, diner of een borrel voor hun gasten. En de administratie die daarbij komt kijken? Die regelt Finc ook, dus daar hebben ze geen omkijken naar. “Onze passie is horeca, niet boekhouding”, aldus de trotse eigenaren.

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl