Pieter Vroom

"Alles werd geregeld door Edward en zijn team "

Hoveniersbedrijf Allgroen uit Dordrecht, een bedrijf dat al 36 jaar bestaat, werkte met name voor de zakelijke markt en voor gemeenten en voert grote groen- en infraprojecten uit. Directeur en eigenaar Pieter Vroom had plannen om uit te gaan breiden in de particuliere markt, door een ander hoveniersbedrijf over te nemen.

Eind 2016 gaf Pieter Vroom te kennen bij Finc Corporate Finance dat hij overnameplannen had en zijn oog had laten vallen op branchegenoot Biesbosch Gijsbers Groep uit dezelfde stad. Pieter Vroom vertelt: “Mijn interesse voor de Biesbosch Gijsbers Groep werd gewekt doordat het hoveniersbedrijf over een aantal zaken beschikte die in mijn bedrijf ontbraken. Zo heeft dit hoveniersbedrijf een groot voormalig tuincentrum en omliggend terrein voor stalling en opslag. Daarnaast heeft de Biesbosch Gijsbers Groep kassen en modeltuinen waarmee ze met name een grote particulieren markt bedienen. In de particuliere sector gaan groeien was zeker een wens van mij.”

Het gehele verkooptraject nam slechts negen maanden in beslag. Biesbosch Gijsbers Groep, had net als Allgroen ook een adviseur ingeschakeld. “Doordat we direct met de juiste specialisten aan tafel zaten konden we snel ter zake komen en een voorstel uitwerken en voorleggen. En het scheelt natuurlijk dat er direct interesse was vanuit de verkopende partij om te verkopen. Na het ontvangen van de cijfers konden we een plan maken en direct een bieding voorbereiden. De partijen waren het snel eens en gunden ze elkaar ook het beste”, zei Edward Gaakeer, die het gehele traject begeleidde.

“Alles werd geregeld door Edward en zijn team. Van het uitvoeren van het onderzoek en analyse van de cijfers tot en met het contractwerk, de financiering bij onze huisbankier en al het overleg met betrokken partijen, zoals de juridisch adviseur en de notaris.”, aldus Pieter Vroom. Edward adviseerde om het overnamebedrag in fases te betalen aan Biesbosch Gijsbers Groep. Dit om ervoor te zorgen dat er een bepaalde mate van betrokkenheid zou blijven bestaan bij de voormalig eigenaren, die via een ZZP-constructie voor zowel de Biesbosch Gijsbers Groep als ook voor Allgroen zouden blijven werken. “Zeker als het geen familie-overname is of overname uit de tweede lijn, is dit nog wel eens een strategie die we adviseren.”, aldus Edward. Bedrijfsleider Kees Paan en Pieter Vroom staan nu samen aan het roer om de samensmelting van de bedrijven tot en succes te maken de komende jaren.

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Dennis Ligthart AA RV
06 53 74 27 53
dennis@fincaccountants.nl