Gilian en Annemieke

"Met een lening en crowdfunding maakte ik mijn droom waar"

In 2018 startte de droom de Sint Crispijn. In het oude graanpakhuis brouwt en verkoopt Gilian van der Schans samen met zijn partner Annemieke Legerstee zijn ambachtelijke bier. Het leven is fijn drink Crispijn, dat is het motto van de brouwerij van Gilian van der Schans. Gilian kreeg het brouwersvirus van zijn vader. Nu maakt hij bovengistende speciaal-bieren met uitsluitende natuurlijke producten. De bieren zijn te herkennen aan een volle rijke smaak. Volgens Gilian: ‘Gewoon, lekker speciaal bier’.

‘Het begon allemaal toen ik aanklopte bij Arno van Oosterhout, mede eigenaar bij Finc, ik had een plan voor een eigen brouwerij. Ik brouwde al vier jaar mijn eigen bier. Ik droomde over mijn eigen brouwerij. Eerst heb ik geprobeerd een brouwerij over te nemen. Dat lukte niet. Daarna besloot ik helemaal opnieuw te beginnen. Daar had ik wel geld voor nodig. Hier heeft Arno mij bij geholpen.

Finc heeft de gesprekken open gegooid naar de verschillende financieringspartijen. Hierdoor werden er mogelijkheden gecreëerd. Banken financieren niet alles meer. Daarom moesten we kijken naar andere opties. Ik weet financieel heel goed hoe het zit en had een goed plan. Zelf wil ik ook het risico spreiden. Er ontstond een combinatie van een bancaire financiering via de Rabobank en crowdfunding via Collin Crowdfund. Onze crowdfunding deel bestaat uit 60 particulieren. De financiering was al voor 80 procent rond voordat de feitelijke werving van start ging. Dit gebeurde via Facebook en mond tot mond reclame. Het resterende bedrag was binnen 5 minuten binnen.
De investeerders van Collin Crowdfund zijn mijn ambassadeurs. In eerste instantie vond ik het moeilijk dat ik mijn administratie moest opengooien, maar dat heb ik losgelaten. Mensen investeren in mij omdat ze geïnteresseerd zijn. Het is dan ook niet raar daar verantwoording over af te leggen’.

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Arno van Oosterhout AA
06 12 43 79 77
arno@fincaccountants.nl