5 september 2019

Deadline aanvraag subsidie praktijkleren inzicht

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt en kunnen werkgevers beschikken over beter opgeleid personeel.  De vergoeding is maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.

(Voor het school/studiejaar 2018-2019 kan de subsidieregeling worden aangevraagd tot uiterlijk 16 september 2019 17.00 uur.)

Tegemoetkoming in kosten

Het leerbedrijf kan in aanmerking komen voor subsidie voor het deel van de periode waarin hij begeleiding heeft verzorgd tijdens het studiejaar. Ook als een deelnemer gedurende het schooljaar stopt, krijgt de werkgever naar verhouding een tegemoetkoming in de kosten die hij heeft gemaakt voor de begeleiding. Begeleiding uit voorgaande studiejaren komt niet meer in aanmerking voor deze subsidie.
Een subsidieaanvraag dien je in na afloop van de begeleiding in het betreffende studiejaar.

Een praktijk- of werkleerplaats (gehad) op jouw bedrijf? Denk je in aanmerking te komen voor deze regeling? Wij kunnen deze regeling voor het schooljaar 2018 -2019 nog maar enkele dagen voor je aanvragen! Neem vandaag nog contact met ons op en wij maken de aanvraag voor je in orde.

Voor het school/studiejaar 2018-2019 kan de subsidieregeling worden aangevraagd tot uiterlijk 16 september 2019 17.00 uur.

Meer weten over dit voordeel, neem contact op met Finc Accountants.

terug naar nieuwsoverzicht