Finc Corporate Finance

Bedrijf verkopen

Overweeg je om – na jaren hard werken – je bedrijf te verkopen? Draag je het bedrijf over aan de volgende generatie? Verkoop je het bedrijf om een nieuwe droom waar te maken? Misschien heb wel een hele andere reden om je bedrijf te verkopen. Hoe dan ook, het heeft zowel privé als zakelijk grote impact. Dus hoe pak je dit aan? Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring binnen de MKB-sector met alle aspecten van de verkoop van een bedrijf.

Meer informatie over Bedrijf verkopen? Neem contact op!

Ik wil mijn bedrijf verkopen

Je onderneming verkopen is een emotionele gebeurtenis, met complexe aspecten. Wij maken het makkelijker door helderheid en inzicht voor je te creëren. Onze ervaren adviseurs zorgen voor overzicht, structuur en begeleiden zowel je zakelijke als privé situatie. Daarnaast kennen onze adviseurs de kansen en valkuilen die bij een verkoop komen kijken. Wij zorgen ervoor dat je een doordachte keuze maakt en geen overhaaste beslissingen neemt. Ben jij klaar voor het verkopen van je onderneming?

De vragen bij het verkopen van je bedrijf.

Als je op het punt staat om je bedrijf te verkopen, gaat er veel door je heen. Je hebt vragen waar je niet meteen een antwoord op weet. Hieronder een greep uit de meest voorkomende vragen bij de verkoop van een bedrijf.

• Is mijn bedrijf verkoopklaar?
• Wie is de meest geschikte koper en waar kan ik deze vinden?
• Past de huidige juridische vorm (eenmanszaak, vof of bv) bij de verkoop?
• Hoeveel is mijn bedrijf waard?
• Tegen welke (overname)condities draag ik mijn bedrijf over?
• Hoe kan ik de opbrengst vergroten?
• Hoe vul ik mijn tijd in na de verkoop? En als ik stop met werken?

Het beantwoorden van deze vragen is geen gemakkelijke taak. Wij bieden ondersteuning en advies bij deze en alle andere vragen die je hebt tijdens het verkopen van je bedrijf.

Iedere verkoop is uniek

Wij bereiden ons goed voor als we je helpen bij de verkoop van je bedrijf. Dit is erg belangrijk want iedere situatie is weer anders. Samen werken we naar een geslaagde verkoop van je onderneming, ongeacht je verkoopsituatie. We ontzorgen je bijvoorbeeld wanneer:
• Je het bedrijf verkoopt aan een derde;
• Je het bedrijf verkoopt aan familie;
• Je het bedrijf verkoopt aan personeel.

Aan wie verkoop ik mijn bedrijf?

Weet je nog niet wie een geschikte kandidaat voor jouw bedrijf is? Dat is geen probleem. Wij helpen je bij het vinden van de geschikte kandidaat. Dit doen we dankzij ons brede netwerk. Bovendien zijn w

ij partner van Adcorporate, een groot, landelijk netwerk voor de aan- en verkoop van bedrijven. Adcorporate is er voor ondernemers die op zoek zijn naar (ver)kopende partijen. Onze adviseurs helpen je met het doorlopen van jouw verkooptraject en brengen het tot een succesvolle verkoop. Wij zijn ook partner van Dealsuite, Europa’s grootste online platform voor kopende en verkopende partijen. Wij beschikken over een lokaal, nationaal en internationaal netwerk die wij inzetten om je succesvol te ondersteunen bij de verkoop van jouw bedrijf.

Wij zijn aangesloten bij: