Finc Corporate Finance

Bedrijf kopen

Maak jij je ondernemersdroom waar door een bedrijf te kopen? Een bedrijf kopen heeft een enorme impact op je zakelijke én privé-situatie, dus hoe pak je dit het beste aan? Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring binnen de MKB-sector rondom de aankoop van een bedrijf. Van waardebepaling tot de onderhandelingen en adviezen over financiering. Wij begeleiden je graag naar een succesvolle aankoop van je nieuwe onderneming.

Meer informatie over Bedrijf kopen? Neem contact op!

Bedrijf kopen: Het proces

Een bedrijf kopen is een emotionele gebeurtenis en wordt rationeler als alle zaken helder zijn. Onze ervaren adviseurs zorgen voor overzicht en structuur wanneer je een bedrijf wilt kopen. We begeleiden je ook wat betreft de invloed op je privé situatie. Daarnaast kennen we de kansen en valkuilen die bij een aankoop komen kijken. We bereiden het proces goed voor en nemen jou hierin mee. Zo maak je doordachte keuzes en heb je niet de neiging om overhaaste beslissingen te nemen bij het kopen van een bedrijf.

Dit zijn doorgaans de stappen die worden doorlopen bij de aankoop van een bedrijf

• Plan van aanpak: helderheid verkrijgen in de huidige situatie, het doel en de voorwaarden bespreken, bepalen van alle benodigde stappen.
• Voorbereidingsfase met oriëntatie, het opstellen van een zoekprofiel en selectie van zoekkanalen
• Benaderingsfase, geselecteerde proposities benaderen wij in eerste instantie anoniem
• Onderhandelingsfase met Waardeanalyse en onderhandelingen
• Afrondingsfase met intentieverklaring, due diligenceonderzoek, tekenen van overnamecontract en tot slot de feitelijke overdracht

Iedere overname is uniek

Wie gaat het bedrijf overnemen? Neem je het over van je (groot) ouders of familieleden? Ben je personeelslid en ga jij het bedrijf kopen? Koop je aandelen bij het bedrijf waar je werkt?
Iedere overname is een uniek proces en vraagt om goede begeleiding. Vaak spelen er persoonlijke belangen en emoties mee. Onze ervaren adviseurs zorgen voor overzicht en structuur en begeleiden onder andere bij een:

• Strategische koop
• Management buy in
• Management buy out
Bedrijfsovername
Bedrijfsfusie
Bedrijfsopvolging

Succesvol bedrijf kopen

Bij de aankoop van een bedrijf komt heel wat kijken. Iedere situatie is altijd anders. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en al heel veel aankopen succesvol mogen begeleiden.