Bedrijfsfinanciering

Crowdfunding begeleiding door Finc Accountants

Crowdfunding is een goede, moderne en onafhankelijke manier om een onderneming te financieren met behulp van een grote groep financiers. Het brengt investeerders die geld beschikbaar stellen en bedrijven die geld nodig hebben via online platformen bij elkaar. Als ondernemer benader je het publiek om in jouw onderneming te investeren. Zo ben je zelf aan zet bij de financiering van je toekomstplannen. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij crowdfunding voor de financiering van je ondernemersdromen? Finc ondersteunt je hierin, we bieden oplossingen zoals crowdfunding in combinatie met bankfinanciering.

Meer informatie over Crowdfunding? Neem contact op!

Crowdfunding in combinatie met bankfinanciering

Finc Accountants richt zich onder andere op crowdfunding in combinatie met bankfinanciering. Deze manier van financiering kan namelijk je leencapaciteit vergroten. Stel dat je € 500.000,- aan financiering nodig hebt en je bank wijst de aanvraag af. Als je vervolgens € 300.000,- met crowdfunding ophaalt, is de bank vaak wel bereid om het resterende deel te financieren. Zo zet Finc crowdfunding voor je startup of onderneming handig in als smeerolie in de financieringsmix. Wil je weten of dit een mogelijkheid is voor jou? Doe eenvoudig de financieringscheck > 

Past crowdfunding bij je startup of onderneming?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende crowdfundingplatformen. Een van de bekendste is het Amerikaanse crowdfunding platform kickstarter. De platformen vormen de connectie tussen je onderneming en het publiek. Soms zijn deze gericht op een specifieke doelgroep of branche. Onze adviseurs denken met plezier mee naar de mogelijkheden en welk platform goed bij je onderneming past.

Waarom zou je gebruikmaken van hulp bij crowdfunding?

• Crowdfunding is naast een financieringsoplossing ook een marketingstool. Financiers worden ambassadeur van jouw onderneming en product of dienst.
• Ondernemingen met een tekort aan zakelijke zekerheden krijgen bij banken moeilijker krediet. Bij crowdfunding hoeft dit tekort de financiering niet in de weg te staan, aangezien de ondernemer een privéborgstelling afgeeft.
• De financiering van een startup is vaak lastig, dan moet je als ondernemer creatief zijn in het vinden van financieringskanalen. Crowdfunding voor je startup is er daar een van.
• Als een ondernemer een innovatie heeft, is bancaire financiering moeilijk. De nog niet bewezen ideeën bevatten voor de banken een te groot risico.

Crowdfunding kickstarter en plan van aanpak

Heb je een aansprekend plan, een enthousiast netwerk en bied je een aantrekkelijke tegenprestatie? Heb je geld nodig voor de start van een nieuwe onderneming of om een project van de grond te krijgen? Dan is crowdfunding begeleiding en het inzetten van crowdfunding platform kickstarter zeker een interessante optie. Of je kiest voor een van de andere bekende platformen, zoals CollinCrowdfund en GeldvoorElkaar. Bij Finc kijken we bij een financieringsaanvraag hoe we verschillende regelingen kunnen combineren. Door deze creatieve aanpak vergroten we de kans om een oplossing te vinden die goed aansluit bij je toekomstplannen. Bovendien ondersteunen we bij het opstellen van een bedrijfsplan. Want natuurlijk spelen bij een aanvraag ook de hoogte van de omzet en het soort bedrijf een rol. Als we dit eenmaal goed op papier hebben staan, kijken we naar welke mogelijkheden er zijn en zullen we de financieringsaanvraag bij de bank indienen. Ben je benieuwd naar wat crowdfunding begeleiding voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan contact op met Finc. Ons doel is ondernemers iedere dag weer te helpen hun doelstellingen te behalen en verder te laten groeien! Doe nu zelf de financieringscheck >