15 januari 2019

Financiering minderheidsbelang: Hoe ga je te werk?

Het arrangeren van een financiering van een minderheidsbelang, in dit geval een Management Buy Out (MBO), betreft geen standaard financieringsaanvraag. Dit werd ons duidelijk toen wij medio november een opdracht kregen om samen met Kelvin Klop van Verti Advies eens mee te denken over een casus waarbij een werknemer de mogelijkheid werd geboden om voor 20% te gaan participeren in de onderneming van zijn werkgever. Dit alles moest binnen één maand geregeld zijn. Hoe ga je dan te werk?

Bij een minderheidsbelangfinanciering kijken financiers voornamelijk naar het kunnen voldoen van rente- en aflossingsverplichtingen, eigen inbreng (commitment), performance en toekomstverwachting van de onderneming maar zeker ook de kwaliteit van de kandidaat. Ook het opzetten van de juiste fiscaal/juridische structuur verhoogt de kans op een succesvolle aanvraag.

In een kort tijdsbestek is door het vinden van een creatieve oplossing de financiering tijdig geregeld door de Finc Financieringsdesk en zijn de aandelen nog voor het eind van het jaar overgedragen.

Op zoek naar een oplossing voor het financieren van een minderheidsbelang? Ben je benieuwd naar onze creatieve oplossing of het financieren van een minderheidsbelang/MBO neem dan gerust contact op met Richard Jonkers van de Finc Financieringsdesk via 0416 – 675 150 of richard@fincaccountants.nl

terug naar nieuwsoverzicht