3 november 2020

Ben jij de weg al kwijt?

Stel je voor dat je zonder navigatiesysteem naar het restaurant de Hongerige Wolf in Groningen moet rijden. Dan ga je met een landkaart, Michelin Gids of een briefje met de uitgeschreven route op reis.

Ik maak het nóg moeilijker: stel je voor dat je zonder navigatiesysteem en zonder dashboard in je auto naar de Hongerige Wolf moet rijden. Dat betekent rijden op de borden en hopen dat je niet de maximumsnelheid overtreedt. Je krijgt bovendien geen signaal indien het oliepeil of de bandenspanning te laag is en je weet niet wanneer je écht moet tanken.

Voor een ondernemer is een goed financieel dashboard met goede navigatie van levensbelang tijdens een pandemie als corona. De korte termijn regeert, dus hebben ondernemers vragen over korte termijn risico´s zoals: welke belasting stel ik uit? Hoe sta ik er financieel voor? Maar ook vraagstukken over ontheffingen, NOW-regelingen, tegemoetkomingsregelingen in de vaste lasten, werktijdverkorting enzovoort. Als ondernemer wil je weten wat de impact is van corona en op welke regelingen je recht hebt.

Bij het aanvragen van regelingen en subsidies is het verplicht om inzicht te geven in actuele cijfers of hier een schatting van te geven. Dankzij een goed financieel dashboard heb je direct een uitdraai met een actueel overzicht van cijfers. Zo kun je binnen één dag een regeling treffen en direct schakelen indien je een financiering moet aanvragen.

Daarnaast wil je weten waar en wanneer je liquiditeiten moet bijtanken en welke diensten of producten onderhoud nodig hebben. Kortom: je hebt behoefte aan navigatie. Navigatie in de vorm van een accountant die jou in deze tijd navigeert naar en ondersteunt bij passende regelingen voor ondernemers die last hebben van de Hongerige Corona Wolf. Want het is echt niet zo gek wanneer je als ondernemer zo langzaamaan de weg niet meer weet.

Arno van Oosterhout

Meer weten bel mij op 06 12 43 79 77 of mail mij via arno@fincaccountants.nl