Samen Ondernemen Sessie: De impact van de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans en Tips over Werving en Selectie.

Een Samen Ondernemen Sessie vol kennisdeling met ondernemers. De impact van de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans werd toegelicht en we zijn meegenomen in de wereld van werving en selectie. Iedereen werd enthousiast over de tips rondom het werven van goed personeel.

Er wordt wel eens tegen ondernemers gezegd: “Ik wens je veel personeel toe”.

De komende tijd gaat er voor ondernemers, op het gebied van personeel, ook nog eens heel veel veranderen. De wetgeving wordt aangepast, maar ook de manier waarop we mensen zullen moeten gaan werven en selecteren verandert.

Op de Samen Ondernemen Sessie van 25 september namen ondernemers Jesse Nederlof van Advocatenkantoor Nederlof B.V en Jeroen Bergen van Primatch ons mee in alle veranderingen die eraan zitten te komen. Jesse vertelde ons wat de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans voor ondernemers gaat betekenen. Hij legde uit dat de nieuwe wetgeving in het leven is geroepen om het aannemen van werknemers in vaste dienst, aantrekkelijker te maken voor werkgevers. Kort samengevat moet de nieuwe wetgeving er voor zorgen dat het minder interessant wordt om werknemers tijdelijke contracten aan te bieden. Het ontslagproces voor vaste medewerkers wordt anders beoordeeld, waardoor het relatief gemakkelijker moet worden om vaste medewerkers te ontslaan.

De nieuwe wet- en regelgeving kan wel eens gaan zorgen voor een nieuw personeelsbeleid. Jeroen Bergen van Primatch vertelde ons over de trends op de arbeidsmarkt. We merken allemaal dat het “lastiger” is om aan goed personeel te komen. Hoe komt dit eigenlijk? “Door de verandering in mensen, die op de arbeidsmarkt zijn en komen”, vertelde Jeroen. Behoeftes veranderen en verschillende doelgroepen vinden andere dingen belangrijk. Vol passie legde Jeroen de wisselwerking tussen werving en selecteren van kandidaten uit. Er kwamen verschillende vragen over wat de beste manier is. Jeroen vertelde, “per doelgroep en functie is de manier heel verschillend. Er is geen één manier. Wat wel helpt is het gebruik maken van een candidate persona. Door een persona te maken begrijp je de potentiële kandidaten beter en weet je welke aanpak het beste werkt”.

 

Ook een ‘Samen Ondernemen Sessie’ organiseren met ons of bij jouw in het bedrijf, neem gewoon even contact met ons. Om je aan te melden voor de volgende ‘Samen Ondernemen Sessie’ klik hier >