Wilma Verhoeks

"Mede dankzij Finc staan we nu sterker dan ooit."

Wilma Verhoeks maakt met haar bedrijf Wi-Care al bijna 23 jaar aangepaste, modieuze kleding voor mensen met een beperking. Van ontwikkeling tot productie en verkoop: alles verzorgt Wi-Care zelf. En alsof dat nog niet genoeg is, richtte Wilma ook een nieuw bedrijf op onder de naam Baby-Mover: een slim evacuatieschort voor baby’s en peuters. Ferry Thielen van Finc Accountants doet eens per maand de boekhouding voor beide bedrijven, op locatie. “Dat levert me heel veel op. Ferry weet alle ins en outs en in combinatie met Arno van Oosterhout als accountant heb ik het beste team om me heen dat een ondernemer zich kan wensen.”

Toen een vriendin aan Wilma vertelde dat ze veel rugpijn had door het aan- en uitkleden van haar cliënten kwam Wilma in actie. Ze besloot aangepaste kleding te maken. “In eerste instantie om de fysieke belasting van zorgverleners te verminderen, maar inmiddels staan de cliënten met afstand op één. We maken echt alles, van ondergoed tot bruidskleding. Maar de nadruk ligt op orthesejassen en scheurpakken.“

Baby-Mover

Inmiddels is Wi-Care marktleider en een bekende naam in de zorg- en welzijnssector. Dat bracht Wilma in contact met een kinderopvang in Utrecht. “Ze hadden een groot probleem in geval van een evacuatie. Baby’s zouden dan vervoerd moeten worden in plastic zakken door donkere trappenhuizen. Dat was echt verschrikkelijk en moest beter. Daarom vroegen ze of ik een oplossing kon bedenken. Ik maakte vervolgens een evacuatieschort voor baby’s en peuters van brandvertragend materiaal: de Baby-Mover.”

De Baby-Mover wordt inmiddels verkocht over de hele wereld. Van Zwitserland tot Nieuw-Zeeland en van New York tot Hongkong. “Ik werd zelfs door het Ronald Reagan Hospital in Los Angeles gevraagd om een variant te ontwikkelen voor baby’s die te vroeg geboren zijn.” En dat zonder ook maar íets aan marketing of sales te doen. Dat zette Wilma aan het denken: “Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen. Dus toen ik 50 werd, leek het me een mooi moment om met Wi-Care de grens over te gaan. We hadden goede cijfers en het plan had veel potentie.”

In goede handen bij Finc

Dat plan verliep anders dan verwacht. Doordat er veel fouten werden gemaakt door derden, kwam de financiële positie van Wi-Care in gevaar. Wilma ging noodgedwongen op zoek naar een nieuw accountantskantoor. “In die periode kwam ik in contact met Ferry. Hij kreeg mijn boekhouding godzijdank weer op orde. Toen hij aangaf te vertrekken naar Finc, aarzelde ik geen moment en ging ik met hem mee. Daar maakte ik ook kennis met Arno als accountant. Hij stelde goede vragen en beschikt over veel kennis. Ik had meteen een klik en voelde dat ik hier in goede handen ben.”

Sterker en slimmer als ondernemer

Ferry en Arno weten dat Wilma ‘beschadigd’ is als het om accountants gaat. “Ze gaan daar heel goed mee om”, vertelt ze. “Ferry is hier iedere maand op locatie en weet alle ins en outs. Zijn adviesrol is heel groot. Arno is heel geduldig en dringt zich absoluut niet op. Hij weet dat ik door alle ervaringen erg zelfredzaam ben geworden. Eén á twee keer per jaar zit ik met hem samen. Zijn vragen zetten mij aan het denken en maken mij als ondernemer sterker en slimmer.”

Het beste voor de ondernemer ontdekken

Door de jaren heen heeft Wilma met een aantal accountantskantoren te maken gehad. “Veel kantoren geven aan dat de ondernemer op 1 staat maar Finc gaat nóg verder. Ze zoeken echt de grens op. Accountants, boekhouders, fiscalisten en een jurist: iedereen mag z’n steentje bijdragen en iedereen laat elkaar in z’n waarde. Dat is volgens mij dé manier om een ondernemer verder te helpen. Geen onderlinge hiërarchie, maar samen het beste voor de ondernemer ontdekken.”

“De vragen van Arno zetten mij aan het denken en maken mij als ondernemer sterker en slimmer.”

Sterker dan ooit

Finc heeft in een jaar al veel voordelen voor Wi-Care behaald. “Door de vele fouten die gemaakt zijn, moesten we van ver komen. Wi-Care stond er slecht voor, maar mede dankzij de inspanningen van Ferry en Arno staan we nu sterker dan ooit.” De plannen om de grens over te gaan, blijven voorlopig toch nog even in de ijskast. Wilma besluit: “We mogen en kunnen de wereld over, maar het hoeft niet. Als ik het leuk vind, dan doe ik het en anders niet. We zien wel hoe het loopt.”

Jouw specialist

Arno van Oosterhout AA
06 12 43 79 77
arno@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Ferry Thielen
06 10 12 45 92
ferry@fincaccountants.nl