Informatieavond ontwikkelingen rechtsherstel Box 3

Naar aanleiding van ons nieuwsbericht over de afwikkeling van bezwaarschriften van Box 3 hebben wij veel vragen gekregen. Daarom nodigen wij je graag uit voor een informatieavond hierover op dinsdag 31 mei a.s. om 19.30 uur. (locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt)

Het “Kerst arrest” van de Hoge Raad eind vorig jaar heeft veel onrust veroorzaakt.
De Hoge Raad oordeelde dat de Belastingdienst ten onrechte inkomstenbelasting heeft geheven over fictief inkomen in Box 3 en paste rechtsherstel toe door het belastbaar inkomen in Box 3 van de belastingplichtige te verlagen naar het werkelijk genoten inkomen.

Nu is de Belastingdienst aan zet om 210.000 bezwaarschriften te honoreren met het “Kerst arrest” als leidraad. Hoe ze dat gaat doen is onlangs bekend gemaakt.
Ik wil je deze avond laten zien wat de gevolgen zijn van het aangekondigde rechtsherstel. Hoe pakt dat uit voor mensen met relatief veel spaargeld, of juist relatief veel beleggingen?

Ik geef antwoord op vragen als: Wanneer kan ik een reactie van de Belastingdienst hierover verwachten? En wat kunnen we de komende jaren verwachten?

Meld je aan voor deze bijeenkomst door z.s.m. een e-mail te sturen aan secretariaat@fincaccountants.nl.

Graag tot dan!
Met vriendelijke groet,

Marco Leijten LL.B RB
belastingadvies