7 maart 2023

Leve de derby: bij Finc scoren we niet alleen op de werkvloer

Het is zaterdagmiddag en Niels en Timo, werknemers van Finc Accountants, maken zich klaar voor dé wedstrijd van het jaar. Rivalen op het veld, maar op de werkvloer collega’s die goed met elkaar samenwerken. Niels is zo’n 5 jaar werkzaam bij Finc, sinds een jaar als controleleider, en fanatiek voetballer in het eerste elftal van NEO’25. Timo loopt nu stage op de afdeling Administratie Plus en speelt ook in het eerste elftal van DESK.

Op maandagochtend begint het al: de eerste voetbalverslagen vliegen je om de oren als Niels, Timo en andere voetbalfanaten op het werk aankomen. En dat niet alleen: ook in de pauze is het spel een veelbesproken onderwerp. Dat werk en privé goed samen kunnen, blijkt maar weer. De controleleider en stagiair kennen elkaar al zo’n 15 jaar en hebben zelfs een seizoen samen in het team gevoetbald. Nu werken ze samen op ons accountantskantoor en zijn ze eigenlijk net zo enthousiast over de teamsport als over hun werk.

‘’We zitten allebei in een eerste elftal. Dat betekent discipline tonen en aanwezig zijn op trainingen en bij wedstrijden. Alhoewel het natuurlijk ook om de gezelligheid gaat en we vooral voor ons plezier spelen.’’

Scoren doe je nooit alleen 

Of er veel overeenkomsten zijn met het werk? Nou en of. In een elftal heeft elke speler een eigen talent en rol. Dat is niet anders op kantoor. Iedereen heeft z’n eigen ding en toch heb je alles bij elkaar nodig om er een succes van te maken. Door goed samen te werken en inzet te tonen, worden doelpunten gescoord. Ook al maak je niet zelf altijd het beslissende doelpunt. Juist dan is communicatie en samenwerken belangrijk. “Je doet een opdracht met z’n allen; samen zet je de schouders eronder”, aldus de collega’s. Is de één klaar met z’n werk op de afdeling, dan gaat het door naar een andere afdeling. Juist dat seintje zie je ook terug op het veld, als er bijvoorbeeld iemand in je rug zit.

En is voetbal dan de uitlaatklep die je nodig hebt na zo’n dag vol cijfers? Volgens beide heren wel! “Met voetbal kun je even je zinnen verzetten”, geeft Niels aan. “Het is een van de weinige dingen waarbij je echt nergens anders aan denkt. Finc speelt daar mooi op in en sponsort beide voetbalclubs. Ook bij hen heb je de 12e man achter je staan. Timo: “Je krijgt echt de begeleiding die je nodig hebt en zeker in zo’n jong team leeft voetbal erg.” En de uitslag van de wedstrijd? Dat is 2-1 in het voordeel van de thuisspelende ploeg DESK.

Wil jij nog nieuwe uitdagingen tackelen? We zoeken altijd nieuw talent om ons team te versterken.

terug naar nieuwsoverzicht