Jouw uitdagingen

Wanneer moet ik de aanslagen weer gaan betalen?

In verband met de coronacrisis heb ik uitstel van betaling gekregen voor het betalen van mijn belastingaanslagen.
Wanneer moet ik de aanslagen weer gaan betalen?

Uitstel van belastingbetaling: de laatste stand van zaken

Op dit moment is het mogelijk om uitstel van betaling te krijgen tot en met 31 maart 2022 voor alle belastingen waarvoor dit al eerder mogelijk was.
Het gaat dan om onder meer loonheffingen, omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Heb je voor een van deze belastingen al uitstel van betaling? Dan heb je automatisch voor al deze belastingen uitstel tot en met 31 maart 2022. Je hoeft daar dus geen actie voor te ondernemen.

Alsnog uitstel van betaling aanvragen

Had je niet eerder al uitstel van betaling, maar heb je dit alsnog nodig in verband met de coronacrisis? Dan kun je uitstel van betaling krijgen tot en met 31 maart 2022. Dat geldt ook als je al eerder uitstel van betaling kreeg maar al je schulden hebt afgelost. Wij kunnen deze aanvraag voor je verzorgen.

Voor welke aanslagen geldt het uitstel?

Heb je uitstel van betaling dan geldt dit voor alle belastingen waarvan de uiterste betaaldatum voor 1 april 2022 verstrijkt. Dit betekent dat ook de aanslagen omzetbelasting en loonbelasting maart en het eerste kwartaal 2022 niet meer in het uitstel meelopen. De aanslagen over de maand februari 2022 vallen nog wel onder het uitstel.

Vanaf 1 oktober 2022 moet je al je uitgestelde belastingen terugbetalen. Je krijgt van de Belastingdienst dan een betalingsregeling aangeboden van zestig maanden.

 

Jouw specialist

Marleen van Son
0416 67 51 50
marleen@fincaccountants.nl