Accountancy

Een goede accountant is een adviseur en sparring-partner die jou als ondernemer advies geeft op basis van cijfers. Hij of zij is in staat om financiële cijfers te vertalen naar kansen. Finc Accountants heeft verschillende specialisten in huis die maximaal inzicht geven in de financiële cijfers van jouw bedrijf. Hierdoor kun jij belangrijke beslissingen nemen op basis van onze bevindingen en adviezen. 

Binnen de accountancy wordt er onderscheid gemaakt tussen de samenstelpraktijk en audit. De (assistent) accountants die actief zijn in de samenstelpraktijk stellen onder andere jaarrekeningen samen. De (assistent) accountants van de afdeling Audit controleren de jaarrekeningen en worden daarom ook wel controlerende accountants genoemd. Vaak zijn dit registeraccountants.

Samenstellen
Onze accountants in de samenstelpraktijk zijn vooral actief in het mkb en staan dicht bij jou als ondernemer. Ze zijn vaak je rechterhand en directe sparring-partner of adviseur. Ze stellen de jaarrekening samen, helpen de administratie opzetten en adviseren over verschillende zaken zoals belastingen of geldbesparende maatregelen. Ze zien snel hoe jouw bedrijf er financieel voor staat en weten als geen ander hoe ze de financiële gevolgen van jouw ondernemersbesluit inzichtelijk kunnen maken.

Controle jaarrekening
Waar een accountant een jaarrekening opstelt die voldoet aan de wettelijke voorschriften qua inhoud en vorm, controleert de Audit afdeling of alle cijfers van de jaarrekening juist en volledig zijn. Dit doet hij veelal voor relatief grote ondernemingen. Omdat de controlerend accountant zekerheid moet verschaffen, verdiept hij zich in bedrijfsprocessen, verzamelt hij informatie en wordt alles grondig gedocumenteerd. Een controlerend accountant stelt veel vragen en wil inzage hebben in geautomatiseerde systemen. Als onze registeraccountants hun handtekening zetten onder een jaarrekening, weten aandeelhouders, banken of andere belanghebbenden dat de cijfers van de jaarrekening betrouwbaar zijn.

Meer informatie over Accountancy? Neem contact op!

Jouw specialist

Arno van Oosterhout AA
06 12 43 79 77
arno@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl

Jouw specialist

drs. Wouter Dekker AA
06 10 11 43 63
wouter@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Dennis Ligthart AA RV
06 53 74 27 53
dennis@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Richard Jonkers AA RAB
06 22 90 88 53
richard@fincaccountants.nl