Rob Gouda

"Dankzij Finc hebben we de hoofdlijnen goed op de rit en weten we precies wanneer we grote stappen kunnen maken"

Smart-M staat voor Smart Manufacturing, maar die M mag je wat eigenaar Rob Gouda betreft ook gerust toepassen op Meeting People, Made in Holland, measurement en milling. “Twintig jaar geleden besloten we een andere koers te varen en ons te focussen op CNC-draaien, CNC-frezen en CNC-meten. Inmiddels zijn we hard gegroeid en hebben we een geheel eigen werkwijze gecreëerd met de meest geavanceerde technologieën. De naam Smart-M hebben we 2 jaar geleden gelanceerd en straalt precies uit wat we zijn: een jong, innovatief bedrijf met regionale roots en internationale ambities.”

De wijziging van de koers zorgde ervoor dat er meer focus kwam en ze zich als bedrijf konden specialiseren. Rob vertelt: “We groeiden hierdoor hard en wilden in de top meedraaien. Maar als je hard groeit, is het een uitdaging om intern de processen op orde te hebben.”

In twintig jaar tijd zijn er veel onderwerpen de revue gepasseerd zoals investeringen, personeel en een verhuizing. Rob licht toe: “We zijn een serieuze speler in de markt geworden en de organisatie is meer dan verdubbeld. Natuurlijk is het de ondernemersgeest die daartoe beweegt, maar zonder Finc Accountants hadden we het niet kunnen verwezenlijken. Onze administratie wordt door Finc verzorgd en accountant Richard Jonkers komt hier al 15 jaar iedere maand langs om de maandrapportage te bespreken. We sparren dan over alles. Als ondernemer heb ik veel ideeën, sommigen blijken tijdens zo’n overleg dan kant nog wal te raken, haha! Maar er komt altijd iets aan bod waarmee we aan de slag gaan. Ik vind het mooi om op die manier te werken en houd van die dynamiek. We zien elkaar veel, zijn goed bereikbaar en kennen elkaar door en door. De verhouding ‘leverancier-klant’ doet onze relatie te kort. Finc is voor mij een hele waardevolle partner.” 

Niet alleen Richard is al jarenlang een bekend gezicht bij Smart-M. “We doen er alles aan om een goede en langdurige relatie op te bouwen met alle partners en leveranciers. Op die manier zijn we een betrouwbare partij waardoor sommige klanten al 15 jaar of langer zaken met ons doen”, legt Rob uit. 

Hetzelfde geldt overigens voor personeel laat Rob weten: “We doen ons uiterste best om onze huidige medewerkers te behouden want in onze industrie is er een chronisch tekort aan mensen. Daarnaast zetten we alle mogelijke middelen in om nieuwe mensen aan te trekken. Zo bieden we opleidingen aan en geven we mensen de kans om zich te laten omscholen. Dit gaat zoveel makkelijker met een partij als Finc naast ons. Zij kennen onze branche en weten dat we door de krappe arbeidsmarkt niet zo hard groeien als we zouden willen, ondanks dat er werk in overvloed is. Het moet beheersbaar blijven en dankzij Finc hebben we de hoofdlijnen goed op de rit en weten we precies wanneer we grote stappen kunnen maken.” 

Jouw specialist

Richard Jonkers AA RAB
06 22 90 88 53
richard@fincaccountants.nl