Maarten Pijpers en Mark Gouda

"Samen met Finc is 2 jaar administratieve achterstand in een paar maanden opgelost!"

Ballonvaarten, dat is de passie van Maarten Pijpers. Maar waar kun je een ballonvaart boeken? Dit was in 2011 nog niet zo gemakkelijk te vinden. Maarten zag met zijn achtergrond in ICT en marketing een kans om via een online platform dit aanbod beschikbaar te maken. Dit was het begin van www.ballonvaartmaken.com.

Passie voor ballonvaarten, niet voor cijfers
Maarten is net als veel ondernemers gepassioneerd over zijn product, het platform en de diensten die daarop worden aangeboden. De bedrijfsvoering en administratie kregen daardoor minder aandacht met als gevolg: dalende resultaten ondanks dat de verkoop van de ballonvaarten stegen. Maarten wist; het is tijd voor actie. Maar waar te beginnen? Maarten schakelde de hulp in van Mark Gouda als bedrijfsadviseur. “Mark zag al snel waar het probleem zat en zette koers in naar de oplossing”.

Advies en verandering
Het advies van Mark aan Maarten was om op een andere manier naar zijn bedrijf te gaan kijken en daarin keuzes te maken. Zo vond er in 2021 een reorganisatie plaats binnen Maartens bedrijf. Hierbij werden minder renderende takken van het bedrijf afgestoten en de andere verstevigd. Maar Mark zag dat er ook externe ondersteuning nodig was voor de financiële administratie, daar was namelijk een flinke achterstand in ontstaan.

Samen de mouwen opstropen
Bedrijfsadviseur Mark kent Finc Accountants al 15 jaar en stelde Maarten voor om accountant Dennis te benaderen voor hulp. Dennis: “Vanaf het begin stelden we direct heldere doelen en verwachtingen. Hoe gaan we aan de slag met de achterstand en wat kunnen we binnen de gestelde termijn behalen”. Collega Ferry ondersteunt veel bedrijven op het gebied van administratie en  ging samen met Maarten hands-on aan de slag. Samen aan tafel, stap voor stap werd de achterstand uitgezocht en opgeruimd. Na 3 maanden was de achterstand weggewerkt. Maarten: “Een geweldig moment was het toen alles weer op orde was en ik eindelijk weer controle had over mijn bedrijf”.

Controle over je bedrijf
Nadat de administratie op orde was voelde Maarten een groot gevoel van vrijheid. “Na jarenlang inzicht en controle te hebben gemist over mijn bedrijf is het geweldig om te merken dat we met de hulp van Mark en Finc Accountants zo snel tot dit resultaat konden komen”. Het inzicht en de controle die de overzichtelijke administratie biedt zorgt ervoor dat Maarten weer met enthousiasme naar de toekomst kan kijken. Maar natuurlijk wel met Mark die als klankbord meekijkt en Finc Accountants die een financieel oogje in het zeil houdt, zodat Maarten bezig kan zijn met waar hij het beste in is: ondernemen!

Toekomst in het buitenland
Nu de financiële mogelijkheden in beeld zijn gebracht, kwam direct de wens van Maarten naar voren om het platform internationaal in te zetten. Ferry onderzocht hoe de belastingzaken geregeld zijn in het buitenland. Ook maakte hij een financieel plan waardoor de winstgevendheid van het bedrijf niet in het geding komt wanneer het buitenland niet gaat renderen. Mark adviseerde over de landen die interessant zijn voor Maarten. En zo is de cirkel rond. Een driehoek samenwerking van passie – advies – financiën waarbij zekerheid en vrijheid voorop staan. Maarten kan met een gerust hart verder ondernemen, zijn zorgen zijn verleden tijd!

Jouw specialist

Dennis Ligthart AA RV
06 53 74 27 53
dennis@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Ferry Thielen
06 10 12 45 92
ferry@fincaccountants.nl