Harm Blaauwgeers en Lindy Leijser

"Continu grip op de cijfers"

Trexico Logistics is een full service logistiek dienstverlener, met eigen vestigingen in Nederland en Rusland. Ze verzorgen vracht van en naar Oost-Europa en organiseren alles rondom bijkomende douaneactiviteiten. Daarnaast regelen ze opslag van goederen en het omwikkelen en verplaatsen daarvan. Tegenwoordig zijn er 25 medewerkers in dienst en hebben ze drie grote magazijnen. Vooral de laatste jaren is de onderneming hard gegroeid. Harm en Lindy zijn onlangs toegetreden tot de directie.

‘We zijn een informeel bedrijf waarbij klant en personeel centraal staan. Dit matcht met de kernwaarden van Finc Accountants, dus waarschijnlijk ligt daar de basis voor onze prettige samenwerking. Toen we kozen voor Finc begrepen we dat de adviseur ieder kwartaal langs zou komen om de cijfers met ons door te nemen. We waren aangenaam verrast want dit waren we van onze toenmalige boekhouder niet gewend. De afgelopen jaren hebben we onze activiteiten uitgebreid en zijn we op personeelsgebied hard gegroeid. Gaandeweg bleek dat maandelijkse overzichten in plaats van kwartaaloverzichten ons nog beter zouden helpen. Om dit goed te monitoren, ondersteunt Finc met het online programma Vision Planner. Dit online platform levert managementinformatie en is op maat ingericht voor onze organisatie.

In Vision Planner houden we de maandelijks behaalde resultaten tegen de begroting. Wat verwachten we en komt het ook daadwerkelijk uit? Aan de hand daarvan kunnen we effectief bijsturen, dat is onmisbaar in onze dynamische branche. Omdat we nu zo duidelijk zicht hebben op de cijfers, kunnen we op tijd actie ondernemen. We hebben al paar keer meegemaakt dat we tussentijds met een afnemer afspraken om operationeel bij te sturen. Voorheen kwamen die gesprekken pas in december. Als je dan pas doorneemt hoe het is gegaan het afgelopen jaar, ben je eigenlijk te laat.

We zijn erg tevreden met Finc als partner op advies- en managementgebied. We zien ze als een waardevolle sparringpartner en ook fiscale zaken laten we aan hen over. De adviseur van Finc is op ieder moment betrokken bij de onderneming. Hij zoekt zelf proactief contact en hij is makkelijk bereikbaar. We vinden het wel bijzonder dat in een werkgebied als accountancy, dat toch als vrij formeel wordt gezien, Finc een informele en laagdrempelige organisatie is. Je wordt altijd netjes te woord gestaan en ze komen als businesspartner echt naast de ondernemer staan. De kracht van Finc zit daarnaast in het creëren van financieel bewustzijn bij hun klanten. Continu grip op de cijfers, dat is waar Finc voor staat.’

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl