Bedrijf kopen

Bedrijfsovername: je onderneming verkopen

Wil je jouw bedrijf verkopen omdat je pensioen in zicht komt of denk je aan een vroegtijdige exit? Omdat je al die jaren ziel en zaligheid in je bedrijf hebt gestoken, wil je een bedrijfsovername natuurlijk goed aanpakken. De overname van je bedrijf is een complex proces: waarde bepaling, verkoopvoorwaarden, bedrijfsgrootte, marktpositie en de laatste ontwikkelingen in de markt spelen allemaal een rol. Finc Accountants heeft jarenlang ervaring met fusies, overnames en verkooptrajecten waardoor we overnametrajecten deskundig begeleiden. Bovendien weten we dat de overname van een bedrijf een uniek proces is dat om goede begeleiding vraagt; vaak spelen bij de verkoop van een onderneming ook emoties van de eigenaar mee. De persoonlijke aanpak van onze bedrijfsovername adviseur maakt de kans op een geslaagde overname groter.

Meer informatie over Bedrijfsovername? Neem contact op!

Overname van een bedrijf om je onderneming te laten groeien

Als ondernemer wil je uiteraard je onderneming laten groeien. Dit kun je versnellen door bijvoorbeeld de overname van een concurrerend bedrijf. Misschien heb je al een bedrijf op het oog en denk je na over de perfecte timing. Een goede voorbereiding zal de slagingskans van een bedrijfsovername zeker verhogen en de doorlooptijd verkorten. Schakel Finc Accountants in om het hele proces mee te regisseren. Denk hierbij aan het uitvoeren van een boekenonderzoek, financiering van de bedrijfsovername en het bij elkaar brengen van adviseurs, financiers, juristen en de notaris. We zijn dé sparringpartner voor ondernemers die met een bedrijfsovername kapitaal willen ophalen om de volgende stap in hun groei te kunnen zetten!

Financiering van een bedrijfsovername

Voor de overname van een bedrijf is meestal een flinke investering nodig. Bij de financiering van een bedrijfsovername heb je te maken met de kosten voor de overname en de goodwill. Je hebt vast de mogelijkheden al onderzocht en gekeken naar welke inbreng je zelf kunt regelen. Daarnaast kun je financiering van de bedrijfsovername door externe partijen in overweging nemen. We helpen je daar graag bij en zorgen dat je in dit proces het overzicht behoudt. De cijfers, de bedrijfswaardering, fiscale en juridische aspecten: onze bedrijfsovername adviseur neemt het allemaal met je door en geeft een helder beeld van de mogelijkheden en de eventuele risico’s. Van Finc krijg je geen dikke rapporten maar praktische adviezen. We zijn geen ja-knikkers en geven eerlijke feedback. De overname van je bedrijf doen we samen met jou en met focus op het eindresultaat.

Bedrijfsovername adviseur

Aan de bedrijfsovername adviseur van Finc heb je een doortastende, daadkrachtige en discrete partner. We maken daarnaast gebruik van een uitgebreid netwerk aan kopers, verkopers, specialisten en financieringspartners die we inzetten. De taak van de bedrijfsovername adviseur is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, die van de koper en verkoper. Een bedrijfsovername is een spannende tijd waarbij het prettig kan zijn om op een deskundige partner terug te vallen. Want zonder het juiste gevoel bij een verkooptransactie komen koper en verkoper niet tot een geslaagd resultaat. Professionele begeleiding geeft rust en duidelijkheid. Kostbare tijd en energie wordt bespaard, die jij weer kunt investeren in de groei van je onderneming. Natuurlijk blijft Finc het hele traject betrokken en gaan we voor de beste deal!