Bedrijf kopen

Bedrijfsopvolging: heb jij er al over nagedacht?

Jarenlang heb je gewerkt aan de groei van je onderneming en iets moois neergezet. Je ogen zijn altijd gericht geweest op je ondernemersdoelen, dus het regelen van je bedrijfsopvolging leek misschien nog ver weg. Toch is nu het moment aangebroken dat je naar de mogelijkheden voor opvolging van je onderneming gaat kijken. Omdat je pensioenleeftijd dichterbij komt of omdat je nog een nieuwe uitdaging aan wil gaan. Om hier op tijd klaar voor te zijn, is het handig om advies te vragen aan een specialist, zoals de register adviseur bedrijfsopvolging van Finc Accountants. Samen bekijken we de mogelijkheden, zodat je met hulp van onze adviseurs ervoor kunt zorgen dat je onderneming op tijd ‘bedrijfsopvolging-proof’ is.

Meer informatie over Bedrijfsopvolging? Neem contact op!

Bedrijfsopvolging binnen een familiebedrijf

Bij bedrijfsopvolging binnen een familiebedrijf gaat Finc voor je op zoek naar de meest gunstige weg, zodat je opvolgers zo min mogelijk belasting hoeven te betalen over de verkrijging van het bedrijf. Volgt je kind jou op binnen het bedrijf? Dan is het een idee om de onderneming of je aandelen te schenken. Een bedrijf kan nu grotendeels belastingvrij worden overgedragen aan de kinderen, maar de verwachting is dat deze regels de komende jaren zullen worden aangepast. Finc heeft de meest actuele stand van zaken voor je! We zetten ons samen in voor een succesvolle bedrijfsopvolging van het familiebedrijf.

Register adviseur bedrijfsopvolging van Finc Accountants

Elke ondernemer krijgt op een gegeven moment te maken met het afstand nemen van zijn bedrijf. En meestal komt die situatie maar één keer voor. Het is een complex vakgebied, dus de meeste ondernemers laten zich begeleiden door een register adviseur bedrijfsopvolging (RAB). Finc Accountants heeft RAB’s met actuele kennis in dienst, zodat we ondernemers goed kunnen adviseren als ze hun bedrijf willen overdragen of waarbij sprake is van een bedrijfsopvolging van het familiebedrijf.

Wat kan Finc Accountants voor de opvolging van je onderneming betekenen:

Het bespreekbaar maken van wensen en emoties van de familie of andere betrokkenen.
De onderneming waarderen.
Het realiseren van een fiscaal optimale juridische structuur.
Het afstemmen van de opvolging met de fiscus.

Waarom Finc Accountants inschakelen bij bedrijfsopvolging?

Misschien vraag je je af waarom je gebruik zou maken van de adviezen van een externe partij, zeker als het over een bedrijfsovername binnen de familie gaat. Onze adviseurs kennen de regels van de fiscus op hun duimpje waardoor ze de bedrijfsopvolging zo voordelig mogelijk vorm kunnen geven. Daarnaast begeleiden we op een respectvolle en open manier alle zaken die meespelen, want vaak zijn familie- en bedrijfsbelang in de loop van de tijd met elkaar verweven geraakt. We gaan graag met je om tafel zitten om de toekomst te bespreken. Neem contact op met Finc om snel een afspraak met onze register adviseur bedrijfsopvolging te maken. Zorg dat je zelf maximaal de regie houdt over de bedrijfsopvolging van jouw bedrijf en weet waar je aan toe bent als het zover is.