Soraya Roosen-Broeren

"Het scheelt veel tijd en vooral heel veel stresswerk."

Bij het ambachtsbedrijf De Zinkspecialist hoort passie voor het materiaal en voor het vak. Dakgoten van zink in verschillende maten en soorten kunnen door De Zinkspecialist worden verzorgd. ‘Dakgoten vervangen is datgene wat wij dagelijks doen en kunnen we zonder twijfel onze specialisatie noemen. Eigenlijk moeten de nieuwe dakgoten het enige zijn wat opvalt’. 

‘Ik houd mij al sinds de start van de onderneming bezig met alle administratieve werkzaamheden en de commerciële binnendienst. En dat is een behoorlijke taak. In 2017 hebben we onze administratie van De Zinkspecialist volledig gedigitaliseerd. Ik kwam tot de conclusie dat ik mijn energie liever stak in ondernemen en stelde de administratie-uren vaak zo lang mogelijk uit. Ook omdat de administratie steeds meer werd door de groei van ons bedrijf. Geen wenselijke situatie aangezien mijn partner en mede-eigenaar Robert en onze compagnon Michel zes dagen per week op pad zijn om voor particulieren dakgoten, hemelwaterafvoeren en deklijsten te maken door heel Nederland. Zij werken veel met opdrachtbonnen en willen altijd weten hoe ze ervoor staan.

Arno van Oosterhout, mede-eigenaar bij Finc Accountants, stelde voor om volledig over te gaan naar een digitale boekhouding waarbij in- en verkoopfacturen online worden geboekt. Voor controletaken hebben we administratiespecialist Carlo Broeks van Finc Accountants. Finc heeft een koppeling gemaakt tussen het facturatiepakket en het administratiepakket, automatische bankkoppelingen ingesteld en ons geadviseerd om inkoopfacturen te verwerken met de digitale scan- en herkensoftware.

Dit klonk wel als een goede oplossing voor ons en zo hebben we de administratie geprofessionaliseerd door met name een groot stuk digitalisering. Met elkaar kunnen we nu 24/7 en op elke locatie online opdrachtbonnen, inkoop- en verkoopfacturen verwerken en communiceren met onze contactpersoon Carlo bij Finc. En we hebben nu wekelijks een up-to-date overzicht van onze financiële situatie. Het scheelt veel tijd en vooral voor mij heel veel stresswerk. En die tijd heb ik nu nodig om onze nieuwe business SloQ op te tuigen met mijn zwager en online specialist Philippe Roosen. Ondernemen zit echt in het bloed van de familie, dus hoe mooi is het dat Finc daarin kan bijdragen door te ontzorgen op het gebied van administratie ’.

Jouw specialist

Arno van Oosterhout AA
06 12 43 79 77
arno@fincaccountants.nl