Jouw uitdagingen

Bedrijf verkopen hoe doe ik dat?

Het verkopen van een bedrijf is voor de meeste ondernemers een once in a lifetime-situatie. Edward en Dennis zijn ervaren adviseurs die een verkoopproces van a tot z begeleiden. Ze bekijken de actuele cijfers en nemen de bedrijfsgrootte, marktpositie, aantal mogelijke kopers en de timing mee in de onderhandelingen. Daarnaast maakt Finc Accountants gebruik van een uitgebreid netwerk aan kopers, verkopers, specialisten en financieringspartners. Vaak zijn er ook veel vragen over de consequenties op privégebied. Het hele traject zijn we betrokken om te adviseren en ondersteunen tot de verkoop rond is. Zo ook het geval bij Marja en Henk, eigenaars van een groothandel in bloembollen.

‘Toen er volkomen onverwacht zich een partij meldde om ons bedrijf over te nemen, waren we eerlijk gezegd even overrompeld. Waar moeten we allemaal rekening mee houden? Maar vooral: willen we ons bedrijf wel kwijt? Finc Accountants verzorgt altijd onze jaarrekening, dus we besloten om aan hen advies te vragen. Binnen vrij korte termijn zaten we met Edward om tafel. Dat was prettig, aangezien de aankooppartij aardig wat druk uitoefende. Edward legde uit hoe het gehele verkoopproces zou gaan: van informatie verzamelen en waardebepaling tot de onderhandeling met de geïnteresseerde partij. Hij heeft ook een inschatting gemaakt van het te realiseren resultaat. Door alle gesprekken die we samen hebben gehad, viel toch het besluit dat we ons bedrijf gingen verkopen.

Edward heeft ons in het gehele verkooptraject begeleid. Het overnamecontract is inmiddels getekend en er breekt voor ons nu een nieuwe levensfase aan. Edward heeft daarom een financiële planning voor ons opgesteld, waardoor we precies weten waar we nu na de verkoop aan toe zijn. We konden aangeven wat we graag willen en Edward heeft dit allemaal meegenomen in het financiële overzicht. We hebben inzicht in onze inkomsten en uitgaven, zowel op korte termijn als in de verre toekomst. Dat brengt heel veel rust. Nu zijn we volop bezig met nieuwe plannen voor de toekomst, zoals het maken van een lange reis.’

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl