Audit en Assurance

Audit & Assurance voor meer grip op het rendement

Ons vakgebied van accountantscontrole wordt regelmatig omschreven als Auditing & Assurance. In de praktijk betekent het: grip krijgen op je rendement en de bedrijfsrisico’s. Vraag je je af of je onderneming financieel gezond is en hoe goed de verschillende bedrijfsonderdelen het doen? Als ondernemer wil je het liefst zoveel mogelijk duidelijkheid over de geldstromen binnen je bedrijf. Het geeft je houvast bij het nemen van strategische keuzes en het verantwoorden van het financiële beleid. Finc Accountants helpt je graag mee om deze duidelijkheid te verkrijgen door middel van Audit & Assurance. Hierdoor krijg je beter zicht op wat de cijfers inhouden voor de toekomst en jouw ondernemersplannen. Op basis daarvan kun je goed onderbouwde beslissingen nemen.

Meer informatie over Audit en Assurance? Neem contact op!

Audit door Finc Accountants

Bij Finc Accountants helpen we ondernemers met het afnemen van een audit en het uitvoeren van de jaarrekeningcontrole. Als je moet voldoen aan controleplicht of een accountantsverklaring nodig hebt, kun je rekenen op onze expertise. Onze aanpak geeft je de zekerheid dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving; de opgestelde controleverklaringen, management letters en accountantsverslagen laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Een audit door Finc Accountants is erop gericht om je zekerheid te geven over de betrouwbaarheid van je financiële verslaglegging. Zo kun je als ondernemer verder groeien en met een stevige basis werken aan de toekomst. Bovendien draagt een goede Audit & Assurance controle bij aan de verbetering van bedrijfsprocessen en het inzichtelijk maken van mogelijke risico’s.

Assurance voor vertrouwen in de financiële overzichten

Als ondernemer heb je steeds meer te maken met regelgeving en de ontwikkelingen daarin. Het is van belang dat een gecertificeerde accountant, dit hoeft geen register accountant te zijn maar kan ook een AA zijn, de financiële gegevens van je onderneming controleert. Zo kun jij je aan de buitenwereld verantwoorden, bijvoorbeeld tegenover je aandeelhouders. Een groot deel van het werk van Finc bestaat uit assurance opdrachten – ook wel audit of financial statement genoemd. Onze accountants formuleren een conclusie die bedoeld is om het vertrouwen in de financiële overzichten van de gebruikers te versterken. De meeste assurance opdrachten omvatten echter meestal alleen de jaarrekening.

Samen ondernemen

Grip op het rendement van de bedrijfsvoering, dat is onmisbaar voor iedere ondernemer. Doordat we onze ervaring en kennis van de markt combineren met jouw ambities en marktexpertise, komen we tot nieuwe inzichten in de risico’s die er mogelijk spelen voor je onderneming. Door middel van een Audit & Assurance zien we vaak nieuwe mogelijkheden om processen te optimaliseren en zo het rendement te verbeteren. Onze accountants zijn oprecht betrokken bij je bedrijf en het wederzijds vertrouwen vormt vaak de basis tot een jarenlange samenwerking. We kijken bij een audit niet alleen naar de cijfers, maar verdiepen ons ook in het verhaal achter je vraag. Zo dragen we bij aan het sterker, gezonder en flexibeler maken van je onderneming. Dát noemen we samen ondernemen.

Jouw specialist

drs. Wouter Dekker AA
06 10 11 43 63
wouter@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Ruben van der Velden RA
0416 67 51 50
ruben@fincaccountants.nl

Jouw specialist

Niels Hamers RA
06 41 23 82 88
niels@fincaccountants.nl