Jouw uitdagingen

Wat is mijn bedrijf nu waard?

Regelmatig komt het voor dat een ondernemer zijn bedrijf wil of kan verkopen. Een belangrijke vraag is dan: wat is mijn onderneming nu waard? Hiervoor moet de waardebepaling van de onderneming goed in kaart worden gebracht en dit vraagt om specifieke kennis. Dennis van Finc Accountants is een ervaren adviseur op het gebied van waardebepalingen. Hij heeft onlangs Ruud geholpen, eigenaar van een (online) winkel.

‘Ik ben al jaren klant bij Finc Accountants en meestal schakel ik met Dennis. Toen mijn bedrijf een groeispurt doormaakte en het aantal medewerkers toenam, ging ik nadenken over mijn toekomstplannen. Waar sta ik nu en wat wil ik de komende jaren nog gaan doen? Toen ben ik met Dennis om tafel gaan zitten en hebben we de verschillende mogelijkheden besproken. Dennis gaf aan dat zij mij konden begeleiden met de waardebepaling van mijn bedrijf zodat ik aan de hand daarvan een keuze kan gaan maken. Dennis ging meteen aan de slag en verzamelde alle benodigde informatie. Hij kent mijn onderneming goed en dat heeft er juist voor gezorgd dat we tot een realistisch prijs voor mijn bedrijf zijn gekomen. Dennis gaf aan dat er een verschil zit tussen de waarde van mijn bedrijf en de prijs die je er ook daadwerkelijk voor kunt krijgen. Hierin was hij heel helder, dus dit gaf mij een goed beeld. Het werd me al snel duidelijk dat het bepalen van de waarde een uitdagende klus is waar veel zaken bij komen kijken.

Toen de prijs eenmaal was bepaald, heeft Dennis een uitgebreid bedrijfsdocument opgesteld. Dit is eigenlijk een soort brochure van mijn bedrijf. Hierin staat onder andere waarom mijn bedrijf nu dit bedrag waard is en wat een mogelijke koper kan verwachten, ook in omzet. Bovendien staan ook de kansen en bedreigingen voor een mogelijke koper in dit document. Door de kennis en de werkwijze van Finc Accountants kreeg ik het benodigde inzicht.

Ik heb inmiddels een besluit genomen en ga een nieuwe droom realiseren door letterlijk het roer om te gooien: mijn huidige bedrijf wordt te koop gezet en ik start met een compleet andere uitdaging. Het verkopen van mijn bedrijf gaat een grote impact hebben. Dit doe ik ook niet iedere dag en ik heb het ontzettend druk met alle lopende zaken. Het is dus een logische keuze om Finc nu ook te vragen voor hulp bij de verkoop van mijn bedrijf. Dennis heeft me al verzekerd dat hij het hele traject betrokken blijft: van het zoeken naar potentiële kopers tot de handtekening onder de verkoopovereenkomst.

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl