Aan- en Verkoop bedrijf

Aan-en verkoop van een bedrijf

De aan- en verkoop van een bedrijf zijn ingrijpende stappen voor een ondernemer. Overweeg je om na jaren hard werken je onderneming te verkopen? Of wil je sneller groeien en kijk je naar mogelijkheden om een ander bedrijf te kopen? Dit zal zowel op je privé-situatie als je onderneming een grote impact hebben. Dus hoe pak je dit aan? Finc Accountants heeft veel ervaring binnen de MKB-sector, van de fiscale regels rondom de overdracht bij verkoop tot het regelen van de financiering bij aankoop. Zowel voor de aan- en verkoop van een bedrijf hebben we de benodigde expertise in huis.

Meer informatie over Aan- en Verkoop bedrijf? Neem contact op!

Adviseur aan- en verkoop bedrijf

Je onderneming verkopen of een ander bedrijf aankopen doe je uiteraard makkelijker als een aantal zaken helder zijn. Onze ervaren adviseur aan- en verkoop bedrijf zorgt voor overzicht, structuur en de gehele begeleiding. Daarnaast, niet onbelangrijk, kennen we bij Finc Accountants de kansen en valkuilen die bij een overname of verkoop komen kijken. We nemen de tijd om het hele proces goed voor te bereiden en jou daarin mee te nemen. Zo kun je een doordachte keuze maken en hoef je niet overhaast te beslissen. Voor een goede voorbereiding zou je jezelf onderstaande vragen kunnen stellen:

Voorbereiding verkoop onderneming

  • Waarom wil je jouw onderneming verkopen?
  • Wie zou de meest geschikte koper zijn en waar zou deze gevonden kunnen worden?
  • Ben je verkoopklaar? Past de huidige juridische vorm, eenmanszaak, vof of bv bij de verkoop?
  • Wat is een reële prijs en onder welke condities?
  • Hoe ga je je tijd invullen na de verkoop, ook als je dan stopt met werken?

Het kan best lastig zijn om antwoorden op deze vragen te vinden. De adviseur aan- en verkoop bedrijf van Finc helpt hierbij. Ook bij de voorbereiding van de aankoop van een andere onderneming helpen we je graag van A tot Z, onder andere met onderstaande zaken:

Voorbereiding aankoop onderneming

  • Aankooptraject met bespreking van de fases van het aankooptraject
  • Voorbereidingsfase met oriëntatie, het opstellen van een zoekprofiel en selectie van zoekkanalen
  • Benaderingsfase, geselecteerde proposities benaderen wij in eerste instantie anoniem
  • Onderhandelingsfase met Waardeanalyse en Onderhandelingen
  • Afrondingsfase met intentieverklaring, due diligenceonderzoek, tekenen van overnamecontract en tot slot de feitelijke overdracht

Gehele proces aan-en verkoop van een bedrijf

De aan- en verkoop van een bedrijf loopt soms uit op een teleurstelling vanwege verkeerde verwachtingen. Onze adviseur gespecialiseerd in de aan- en verkoop van een bedrijf geeft je een eerlijk en transparant advies. Bovendien bereiden we de overdracht van je bedrijf tot in detail voor. Bijvoorbeeld door een duidelijk profiel van je onderneming op te stellen, zodat steeds duidelijker wordt in welke richting de koper straks gezocht moet worden. Zo zorgen we ervoor dat je onderneming een aantrekkelijke partij wordt. Als je een ander bedrijf wil aankopen, stellen we eerst een zoekprofiel op van ondernemingen die aan je wensen voldoen. Finc gaat actief op zoek naar bedrijven die bij dat profiel passen. Als drukke ondernemer heb je vaak niet de tijd om zelf een intensief proces als de aan- en verkoop van een bedrijf gestructureerd te begeleiden. Onze adviseurs nemen dit werk uit handen en helpen je graag bij een succesvol overname- of verkooptraject.