Arnoud van Os

"Een gedegen financiële planning is nodig bij de verkoop van je bedrijf"

Bij Peter van Halder, groothandel in AGF, bereiden ze verse maaltijdcomponenten voor professionele keukens op basis van groente, fruit, aardappelen, rijst en pasta’s. Peter van Halder Grootverbuik in AGF heeft een omzet van ca. € 10 Miljoen en 30 medewerkers in dienst. ‘Hoge kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid staan bij ons centraal. De individuele wensen van onze klanten staan hierbij voorop’. Door deze werkwijze klopte de grote HAK in eens aan de deur om het bedrijf over te nemen in 2017.

 

‘Ik kocht ooit het Bossche bedrijf Peter van Halder Grootverbruik in AGF en eigenlijk veel te vroeg heb ik het weer verkocht aan Hak. Het is een droomscenario deel uit te maken van het oer-Hollandse bedrijf HAK. In 2017 heeft HAK 100% van de aandelen overgenomen. Dit gebeurde in een sneltrein vaart. Nog geen jaar nadat HAK onverwachts op de stoep stond in Den Bosch, gaf ik het stokje door. Dit werd mogelijk gemaakt door het team van Finc Accountants en Finc Corporate. Je moet focussen en een team van adviseurs betrekken bij het aan- of verkoopproces én niet te vergeten, bij het maken van een goede financiële planning. Anders kom je van een koude kermis thuis. Hiervoor heb ik de adviseurs van Finc ingeschakeld.

Met een gerust hart het bedrijf verkopen

Finc Accountants kwam met een gedegen advies voor de financiële planning. Door hun kennis en ervaring kreeg ik een goed en realistisch beeld van de in de toekomst beschikbare financiële middelen. Zo kon ik met een gerust hart mijn bedrijf verkopen aan HAK. Ik blijf aan als directeur-eigenaar en kijk uit naar de nieuwe mogelijkheden die ontstaan. Wij groeien hard en dan moet de sourcing en kwaliteitsbewaking naar een steeds hoger niveau. HAK biedt dat platform. Ten behoeve van de productontwikkeling hebben we nu toegang tot de rassen-, teelt- en gewaskennis van HAK en tot de processen van kwaliteitsbeheersing en innovatie. Daarnaast kunnen we veel leren van hun kennis van consumentengedrag en markttrends. We delen dezelfde visie op gezond en lekker eten en werken op basis van dezelfde waarden en kwaliteitsnormen. Met deze krachtenbundeling kunnen we nog meer groente- en peulvruchtconcepten beschikbaar maken voor een grote groep consumenten op diverse tijdstippen gedurende de dag.

Het team van Finc heeft mij tijdens het gehele verkoopproces geadviseerd. Ik zou andere ondernemers aanraden tijdig na te denken over de financiële planning. Zodat je ondernemersdroom, waar je ooit mee startte, ook werkelijkheid kan worden’.

Jouw specialist

Edward Gaakeer RA
06 53 39 04 99
edward@fincaccountants.nl