Financial Director Hans van Kleef, DRI Rubber
Lees het klantverhaal van DRI RubberBv oprichten
Voor het starten van een nieuwe onderneming moet er gekozen worden voor een passende rechtsvorm. Bij een besloten vennootschap ben je niet met je privévermogen aansprakelijk voor eventuele schulden. Daarnaast gaat het aantrekken van kapitaal of financieringsmogelijkheden makkelijker. Finc helpt je graag op weg met een bv oprichten zodat je aan de wettelijke eisen voldoet, zoals:
- notariële oprichtingsakte met statuten
- startkapitaal en aandelenkapitaal
- functies binnen de bv
- inschrijving Kamer van Koophandel
- na de oprichting: jaarstukken en DGA-salaris
Flex-bv oprichten
In 2012 werd het makkelijker om een bv op te richten door de ‘Wet vereenvoudiging van flexibilisering bv-recht’. Daarom de term flex-bv oprichten, maar het is niet anders dan een gewone bv oprichten. De wetswijziging hield overigens in dat je een bv kon oprichten met een startkapitaal van bijvoorbeeld 10 cent in plaats van een startkapitaal van EUR 18.000,-. Iedere bv die tegenwoordig wordt opgericht is daarom gelijk aan een flex-bv oprichten. Heb je nog een bv van voor oktober 2012? Dan adviseert Finc je graag over hoe deze omgezet kan worden naar een flex-bv zodat je belastingvrij startkapitaal uit je bv mag halen.
Beheer-bv oprichten
Een beheer-bv of holding-bv oprichten houdt in dat je bv een of meerdere dochterondernemingen in beheer heeft. Deze rechtsvorm levert bepaalde fiscale voor- en nadelen, daar kan de Finc adviseur je alles over vertellen. Een bekend voordeel is dat bij faillissement van een van de bv’s, er geen beroep gedaan kan worden op het kapitaal van de holding of de andere bv’s. De fiscaal juristen van Finc brengen graag in kaart of een beheer-bv oprichten voor jouw onderneming een verstandige stap is.
Spaar-bv oprichten
Denk je over een spaar-bv oprichten, dan adviseert Finc je graag over de voors en tegens. Een spaar-bv oprichten doe je om vermogen onder te brengen. Mensen met spaargeld doen dit omdat vermogen in Nederland fictief is belast. Bij lage rentes is de effectieve belastingdruk dan vrij hoog. Een spaar-bv wordt gebruikt om vermogens in onder te brengen, omdat alleen het werkelijke rendement – de winst – is belast.
Vastgoed-bv oprichten
Als de bezittingen van de vennootschap hoofdzakelijk bestaan uit in Nederland gelegen onroerend goed, kan Finc de mogelijkheden voor een vastgoed-bv oprichten onderzoeken. Hier zijn natuurlijk voor- en nadelen aan verbonden, vooral op fiscaal gebied. Wat voor je onderneming de beste keuze is, ligt altijd aan de situatie en wat je uiteindelijk van plan bent op de huizenmarkt. Bespreek met de Finc adviseur of een vastgoed-bv oprichten interessant is of niet. Of misschien is een bv oprichten, flex-bv oprichten, beheer-bv oprichten of spaar-bv oprichten wel een betere optie? Finc zet zich in om de risico’s zoveel mogelijk te beperken en tot een optimale constructie te komen zodat jouw onderneming verder kan groeien!